12 entry daha
  • cocuklugumda okudugum; ismini bir turlu hatirlayamayip, bilimkurgu tarziyla ne zaman hasir nesir olsam animsadigim ve "ismini arastirip bunu sozluge yazmaliyim" dedigim kitapti 'dunya cocuklarin olsa'.

    sol frame'de basligini gormemle birlikte kafamda simseklerin cakmasi bir oldu ve her seyden once bu kitabin unutulmadigini gormek beni mutlu etti. okumamin uzerinden seneler gecmesine ragmen bu kitabin benden baskalarini da etkiledigini gormek gercekten de ilginc. gulten dayioglu'nun bir cok kitabini okumus olmamla birlikte en etkileyici eserinin 'dunya cocuklarin olsa' oldugunu soyleyebilirim. belki de bu kitap bilimkurgunun bir nesile daha ilginc gelmesini saglamis ve cok zayif olan bilimkurgu kulturumuzun gelismesine de onayak olmustur.

    ayrintilara girmeden, cocuklarinin hayalgucunun genislemesini isteyen her ebeveyne bu kitabi bir yerlere not etmesini diliyorum. elbette yabanci dilde yazilmis bir cok cocuk bilimkurgu kitabi var, ama insanin kendi dilinde yazilmis bir kitabi okumasi her zaman daha sagliklidir.

    son olarak, bu basligi gormemde katkisi olan tum yazarlara, dusunen eden ssg'ye, server bekcisi ugurcan'a tesekkur eder, kucuklerimin gozlerinden, buyuklerimin ellerinden operim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap