2 entry daha
  • türkiyede karaciğer nakli konusunda, malatya inönü üniversitesi bünyesindeki turgut özal tıp merkezi en ön sırada geliyormuş. digitürkteki memleketim tv de yer alan yerel malatya kanalında bugün dinledim. sanırım konuşan tıp merkezi müdürü idi. haftada 3 karaciğer nakli gerçekleştiriyorlarmış. 2007 de toplamda 54 nakil gerçekleştirmişler.

    geçen yıl yaptıkları ameliyatlardaki başarı oranı, alıcı hastalarda % 86, vericilerde % 100 imiş. alıcılardaki % 14 lük kaybın ise, artık böbreği tamamen iflas etmiş ve yaşama şansını % 50 üstünde kaybetmiş hastalara, sahiplerinin isteği ile son bir ümit olarak nakil yapmaları ve bu hastalardan bazılarının kaybedilmesi sonucu olduğunu söyledi. devamla çarpıcı bir şey daha söyledi. bir çok nakil merkezi, ölüm oranı ile ilgili istatistiğimiz artar diye, bu hastalara nakil yapmayı reddediyor. oysa böyle durumdaki bir çok hastamız da , nakilden sonra kurtuldu. (vay bee bir yaşıma daha girdim, insan hayatına tercih edilen istatistik oranı)

    2009 da dünya birinciliğini hedeflediklerini, şu anda güney kore seul'de ki bir tıp merkezi, yılda 300 nakil ile bu alanda dünya birincisi imiş.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap