3 entry daha
  • ama yeğenim, dolar artıyor, eyro artıyor. en kötü bakkaldaki yağın fiyatı artıyor. sonuçta sen bütün birikimini ve birikiminin dolar/faiz/borsa/kripto paradan sağladığı kazancı bana yastıklamıyorsan ne anladım ben o zikiş pardon alışverişten. elinde avucunda ne varsa benim 50 yıllık kum olmuş betonuma vermelisin ki bu zikiş pardon alışveriş tat versin.

    ek: hala enflasyon, stagflasyon, maliyet cart curt yazanlar var. bir malın fiyatını arz ve talep belirler. arz ve talebin kesiştiği yerde fiyat oluşur. yani sen sikko malına 10 milyon yazınca o mal on milyon olmuyor. ben o mala on milyon vermeye hazırsam o mal 10 milyon oluyor. sen istediğin kadar fiyat artır. maliyetinin ne olduğu önemli değil. bende onu alacak para yoksa ancak sikkimi (bkz: sikkim) alırsın. satmayıp da göttüne sokacaksan bilemem tabi. ancak paraya ihtiyacın varsa sikke sikke benim ona vermeye razı olduğum fiyata satacaksın. satmıyorsan keyfin bilir. oturur eşe dosta, "bunun maliyeti x, bu puştlar y veriyor" diye ağlar durursun ancak.

    ulan bir de bu ülkedeki üniversite mezunlarının yarısı iibf mezunu. en basit iktisat kuralını bilmeden nasıl mezun olmuşlar?

    ben derken yanlış anlaşılmasın. buradaki ben piyasa. yoksa ben, bizzat şahsım herkesin malını alamam.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap