399 entry daha
  • dünyada değil türkiye de var olan erkeklerin-ali, mehmet ve orhan- yaşadıkları ilişkideki duruşlarına parmak basan dizi olmasından ötürü de başarılı bir dizidir bıçak sırtı.

    mehmet; yıllarca yurtdışında yaşayıp gezmiş tozmuş, hızlı yaşantısına istanbul da devam etmeyi planlarken, güneş ile tanışınca, “ acaba burası son durak olabilir mi? , güneş ile beraber yaşarız, zaten evlilik dediğin sadece bir imza diye düşünüp, güneş in klasik türk kadınlarında olduğu gibi “ çevre, abim sülalem ne der, yüzüksüz asla bir arada bulunamayız diye rest çekmesinden sonra evliliğin yasal götürmekle aynı şey olduğunu fark eden ve sevdiği kızı kaybetmemek adına, evlenmeyi göze alan mehmet, annesinin ölümüyle kafasının karışık olduğu gerçeğini dürüstçe güneşle paylaşıp evliliği sürdüremeyeceğini dile getirsiği için mi suçludur yoksa bir gecelik başka bir kızın yatağında kalktığı için mi? mehmet’in hikayesinde onu evlenmeye iten güneş’in ve kafayı mehmet’i götürmeye takan o kadının hiç mi kabahati yoktur?

    ali ; talihsiz serüvenler sahibi bu genç adam zaten 10 yılını kaybettiği hapishane duvarlarından çıkıp, beyoğlunun arka mahallerinde camlardan aşağıya sarkan parayla hizmet sunan kadınlarımıza koşarak soluklanacağı yerde, yine alışveriş için girdiği bir markette ona aleni bir şekilde laf atan ve sonra da sırf sevişmek için kafalayan ve bunu dillendiren alamanyalı güzelin sıcak yatağından sonra, nisan a olan aşkından ve kendisine olan saygısından dolayı bir daha alamanyalı ile yatak muhabettine girdi mi? nisan a olan aşkı için müdahele etmedi, sabırla bekledi ve aşkını dürüstçe açıkladı ve kendi kendine ağladı . ağladı ama ne bir başka kadına baktı, ne de bir gecelik ilişkilerin peşinde dolandı ne de alamanyalı kızı oyaladı.

    orhan; itilmiş bir annenin kakılmış bir oğlu olduğu çok belli olan orhan aslında yıllarca ailelerin zoruyla çok da istemediği bir evliliğe yıllarını vermiş, bunu sadakatiyle de ödüllendirmiş ardından yine evet yine tehlikeli bir kadın tarafından aklı çelinmiş, yetmemiş bu kadın gene etrafımızda binlercesini görebileceğimiz türde bir yapışkanlıkla evli adama yapışıp bırakmamış, yetmemiş son bölümde de artık bokunu çıkartıp, hamile kalmak istediğini ve nedenini de doğurganlığın bir erdem olduğunu ve nisan ın doğuramadığı için ona gerçek bir çocuk vermek için orhan ın iznini istemiş.

    halbuki burada bir parantez açıyorum sayın okuyucu, nisan ve orhan ilişkisinde çocuğu olmayan kişinin aslında orhan olduğunu, serra ya gebelik testi yüzünden o nedenle ısrar ettiğini ve nisan ın bu yalanla yıllarca acı çektiğini de izleyeceğiz çok yakında.
    boşandığı halde halde nisan a olan duygularının peşinden giden , ali yi kıskanan, takip eden ama sevgiye ihtiyacı olduğu bir dönemde karşısında ona yapışık şekilde duran serra ya pas vermesi mi suçlu gösterir orhan ı?

    bence hayır, 3 yakışıklının da aslında sağlam duruşlarının ardında türk kadınlarının parmağı yok mudur? çevremiz de suçladığımız giden erkeklerimiz, yanımızda olan erkeklerimiz, daha hiç görmediğimiz erkeklerimizin aslında ilişkide ki duruşlarını ve dengelerini biz kadınlar bozmuyor mu?

    duruş, evet bıçak sırtı bir duruş dizisidir bence erkeğin ilişki de olduğu kadınların ülkemiz de ki duruşunu tüm çıplaklığıyla gösteren ve kadınlarımızın da yaptıkları hataları görmelerini sağlayan gerçek bir dizidir. o yüzden reyting almamış olabilir.
244 entry daha
hesabın var mı? giriş yap