6 entry daha
  • izmir'de düzenlenen olimpik deneme yarışmasında çekiç atmadaki 74,03 metrelik derecesiyle 2020 tokyo olimpiyat oyunları kotası alan, eski dopingci, fenerbahçe spor kulübü atletlerinden.

    2012 londra, 2016 rio olimpiyatlarında yer almış, ama elemelerdeki çok kötü atışları yüzünden, finallerde yarışamadan elenmişti.

    aslında siyasal islamcı iktidarın türkiye atletizm federasyonu başkanlığı yaptırdığı fatih çintimar, doping cezası alıp da ceza süresi dolduktan sonra yarışmalara dönen sporcuları olimpiyatlarda yarıştırmam, diyordu, ama en az 33 kişilik olimpiyat kotası hedefine yaklaşılamadığı için (kendi sözünü çiğnemek pahasına da olsa) eski dopingcileri olimpiyata göndermekte bir sakınca görmüyor şimdi.

    hatırlamakta fayda var:

    tuğçe şahutoğlu ile eşref apak, kıvılcım kaya, esen kızıldağ, emel güngör, dilek esmer, batuhan buğra eruygun, hasan birinci, fatih eryıldırım, yeliz kurt, narin sağlam, elif yıldırım, furkan şen, ebru yurttaş ve bekir samet erdem gibi atletler sadece şuradaki haberde bahsediken kontrollerde dopingli çıkmışlardı. ondan önce ve sonra da (aslı çakır alptekin, gamze bulut, nevin yanıt, süreyya ayhan kop, binnaz uslu, songül konak, elvan abeylegesse, karin melis mey, alemitu bekele degfa başta olmak üzere) dopingli çıkan birçok türk atleti olmuştu.
    doping yüzünden olimpiyatlarda altın madalyamız kalmadı!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap