6 entry daha
  • modafinil abddeki cephalon inc.firmasınca dikkat ‘arttırıcı’ve aşırı gündüz uyuklamalarını(narkolepsi’yi) ‘azaltıcı’ olarak geliştirilmiş ve bu maksatla orada provigil adıyle satılmaktadır. abd, uk ve fransız savunma bakanlıklarınca askerlerlerinde ve uçak/helikopter pilotlarında gerekli zamanlarda kullandırılmış ve kullandırılmaktadır.

    major depressif bozukluğu olan kişilerde, aşırı uyuma istekleri ve yorgunluk hissetmeleri, sadece bu bozukluğun ana sebebi değil, fakat uygulanan antidepressant tedavisinin bir yan tesiride olabilmektedir.
    buna ilaveten, bu fonksiyon azalmalarına ve sedasyona antidepressantın kendiside sebeb olabilmektedir.

    bu gibi durumlarda modafinil’in antidepressantlarla birlikte kullanılmaktadır.

    en mühimi : yapılan denemelerin modafinil’in ssri antidepresanlarıyla birlikte kullanılması halinde hastalar üzerindeki depressif etkileri büyük ölçüde kaldırdığını göstermiş olmasıdır.(link3,2,1)

    böyle bir ilacın mevcudiyetini bundan bir evvelki depresyonumun bitimi esnasında öğrenmiş, ve abdde kullanmakta olan depresyon hastalarının çok müsbet yorumlarıyla karşılaşmıştım.(link3)

    modafinil ‘cephalon’ un fransadaki fabrikasında ‘modiodal’ adıyle üretilmekte ve ülkemizde mevcuttur. bir kutuda 30 adet 100mg var. bağımlılık yapmıyor.

    içeriği: modafinil

    adları:ülkemizde modiodal, diğer ülkelerde alertec ve provigil

    link1: http://www.modafinil.com/antidepressant.htm
    link2: http://www.antiaging-systems.com/a2z/modafinil.htm
    link3: http://www.revolutionhealth.com/…gil-for-depression
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap