9 entry daha
  • ilk mi bilmiyorum ama şöyle bir durup düşündüğümde referans verebileceğim tek bir eski anı su yüzüne çıkıyor.. bunun dışında bir sürü bölük pörçük görüntü var ama belirgin bir mesneti yok hiç birinin.. çoğu belki rüya, belki kendi kendime uydurduğum şeylerdir herhalde..

    olay dedemin evinde geçtiğine ve dedem de hayatta olduğuna göre en fazla 2-2,5 yaş civarında olmam lazım.. dedem ben 3 olmadan vefat ettiği için daha büyük olmam mümkün değil..

    bir fotoğrafta görünen, anlatılmış bir hikayeden alınabilecek ya da aile içinde konuşulagelen gündelik mevzulardan biri değil.. hava kararmış, dedemin iki odadan müteşekkil bekar evindeyiz, yaylı bir koltuk var, oldukça eski, ortada alçak bir sehpa var.. sehpanın üstünde lahmacunlar.. yanında da büyük cam şişede (1 lt.lik depozitolu cam şişe) coca-cola..

    benim çocukluğumda dışarıda yemek ya da dışarıdan eve söylemek falan pek yoktu.. seksenlerin başında herkes mi böyleydi, yoksa bizimkilerin mi adeti değildi bilmem.. o yüzden lahmacun yemek çok sıra dışı, çok büyük bir olay.. muhtemelen de o yüzden aklımda kalmış.. dedem de garibim naapsın, ziyaretine gittiğimizde bize yemek pişiremez ya, ne zaman gitsek lahmacun yaptırırmış..

    referans verebildiğim ve 2-2,5 yaş aralığına denk gelen bu ilk anımın sehpanın üstünde duran lahmacun ve kola görüntüsü olması da ilginç.. dedem yok bu görüntünün içinde.. sadece üzerinde sigara yanığı delikleri olan kahverengi eski bir yaylı koltuk, alçak bir sehpa, lahmacun ve kola..

    lahmacun ve kola.. anıya bak..! *
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap