127 entry daha
  • düşündüğünüz aksine anlamak zor değildir. çünkü aldatan kişinin tavırları değişir. belki yavaş değiştiği için fark etmezsiniz fakat sakin düşündüğünüzde gizli kalmaya yönelik hareketler yaptığını görürsünüz ve güzel haber vereyim paranoid kişilik bozukluğuna veya bununla ilgili aşırı şüpheci bir şemaya sahip değilseniz insanlarda evrimsel olarak ( son dönemde nispeten azalan) mevcut olan kıskançlık size yol gösterecektir. o kişi size örtük olarak mesaj gönderir ve siz bunları bilinçdışı olarak algılayarak şüphelenirsiniz. mimikleri, tavırları, bakışı, genel hareketleri değişecektir. en basitinden telefonuna daha fazla sahip çıkar, size standart verdiği süreçten daha geç cevap verir, tavırları soğuktur, cinsellik net olarak azalmıştır.

    iyi haber aldatan kadınlar zaten kısa sürede diğer adama geçiş yapar, daha iyisini bulduğunda eskisiyle devam etmek için bir sebep bulamazlar. çünkü kadının evrimsel beklentisi 3 parametre içerir: "sağlayıcılık, ebeyn yatırımı ve koruyuculuk." erkek aldatıldığı kadar aldatıldığı süreci anlayamadığı, ona çok güven verdiği için kötü ve yetersiz hisseder.

    kötü haber erkek aldattığı zaman genelde terk etmez ve 2 kadını birlikte sürdürebilir. bu durumda hiyerarşik olarak üstte bir kadın hep olacaktır. yani kadınları aynı değerde görmez. vazgeçmek de istemez çünkü erkek vazgeçmeyi emek yatırımını çöpe atmak olarak görür. gerçekten de istatistiklere bakıldığında boşanma davalarının %78i kadınlar tarafından açılmaktadır. yani erkek ilişki içinde eşini nadiren terk eder. garip ama özellikle kadının ölümcül bir hastalığı varsa kadınlara göre daha çok terk ettiği bilinmektedir. muhtemel sebeplerinden biri; hayatından zorunlu olarak çıkacak olması ve o kadının artık ona çocuk veremeyecek olmasıdır. bunlar harici; ekonomik durum, psikolojik çöküş gibi nedenlerle erkekler terk etmez. çünkü potansiyel olarak o kadın hala gelecek sağlar.

    erkekler bir yandan da klasik evrimsel bir dürtüyle daha çok kadınla olmaya çalışır. çünkü spermlerini ne kadar dağıtırsa o kadar iyidir. tabii bunu sadece %10luk kesimdeki erkek yapabilir. yani değerli bir erkek değilseniz 1 kadına ya ulaşırsınız ya ulaşamazsınız. hemen hayallere kapılmayın.

    her durumda aldatmak kötüdür ve kadınlar örtük mesajı anlamada daha başarılır, bu yüzden erkek saklasa da bir yerde yakalarlar. tabii bunda erkeğin aldatma sürecinin olması da diğer sebeptir. yani kadın belki 1 ay aldatır, sonra terk eder fakat erkek aylarca aldatır, sonunda yakalanır. bir diğer ilginç konu ise kadın yakalansa da diğer adama geçip geçmişi boşverir, oysaki erkek yakalandığında yakalayan kadını da kaybetmek istemez. bununla ilgili parodi içeren birçok film izlemişsinizdir, örneğin şener şen'in oynadığı "aşık oldum" filmi buna güzel bir örnektir. şöyle bir replik geçer filmde:
    +madem başka kadınları istiyorlar, neden aldatıyorlar?
    -sen onlara bakma; onlar karılarını çok sever, aldatırlar ama onlarsız da yapamazlar.

    işte durum tam olarak budur.
238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap