• twitter'da denk geldiğim dehşet veren olay. yavru kedinin ağzına torpil koyup patlatmışlar!

    şu an için tek bir kaynak var:
    https://twitter.com/…itv/status/1417569239586807808

    diğer bir tweet aynı videoyu paylaşmış. sanırım haberin ilk kaynağı bu:
    https://twitter.com/…mam/status/1417435646554263589

    <23-07-2021 editi>
    bu olay için fake diyenler olmuş. bizzat olayın mağduru ile mesajlaştım ve bana yeni bir görsel yolladı.
    yeni görsel (!!!uyarı hassas bünyeler için rahatsız edici olabilir!!!)
    ilk defa böyle bir olay başına gelmiş ve tam olarak ne yapması gerektiğini bilememiş. bunlardan başka bir video veya resim yok. şikayetçi olmuş, ama ifadesinin kopyasını almamış. karakola gidip almayı deneyecekmiş. olayın failleri aleyhine bir dava açılacak ve dava dosyası e-devlet'e düştüğü zaman paylaşacakmış. ben de buraya ekleyeceğim.
    <23-07-2021 editi>

    ülkenin yerli psikopatı manyağı azmış gibi bir de dışarıdan gelenler bunlara eklendi. ben onu bunu bilmem. hangi ırktan veya milletten olursa olsun suç işleyen mülteciyi kulağından tuttuğun gibi sınır dışı edeceksin. bir daha da girişine izin vermeyeceksin. çocuk bile olsa ailesi ile beraber yallah ülkesine yollayacaksın.

    edit: naçizane tavsiyem lütfen bu olay üzerinden ırkçılık yapmayalım. ırkçılık kötü bir şeydir ve buna maruz kalmadan anlayamazsınız. buradaki asıl sorun milyonlarca mülteciyi kontrolsüz bir şekilde ülkeye doldurmaktır. hiçbir ülke bu yükü kaldıramaz. belli suçları işleyen mülteciler direkt sınır dışı edilmelidir. özellikle şiddet içeren suçların cezası hapis + sınır dışı veya doğrudan sınır dışı edilme olmalıdır. uzun vadede bu kadar mültecinin yaratacağı diğer sorunlara değinmiyorum bile. sen iktidar olarak bu kadar mülteciyi ülkeye doldurmuşsan eğer ya bunları sıkı bir denetime tabi tutacaksın ya da hepsini geri yollayacaksın. zaten her açıdan stres altında olan bir ülkeyiz. kendi suçlumuz, psikopatimiz, hırsızımız ve arsızımız bize yetiyor. ithal olanına ihtiyacımız yok!

    edit2: ırkçı başlık falan değildir. mülteci çocuklar şeklinde de açılabilirdi, ama ne değişecekti? gene ırkçı başlık diyecektiniz! sadece çocuklar desek ne değişecek tweet'i açan suriyeli olduklarını görmeyecek mi?
    bak arkadaşım, mülteci dediğin adam ülkende misafir konumundadır. kendi vatandaşına tanıdığın hakları ona tanımak zorunda değilsin. bir türk vatandaşı kediyi patlatsa hukuki yollar neyse onu izlemek zorundasın, çünkü suç işleyen her türk vatandaşını kulağından tutup ülke dışına atamıyorsun, ancak mülteci için durum aynı değildir. misafir olarak evine aldığın adamdan beklentin aynı olamaz. misafirse misafirliğini bilecek. misafir olmanın kurallarına uymayanı evinden def edeceksin. bunun adı ırkçılık değildir. bu suriyeliler için olduğu kadar, turist olarak gelip taşkınlık yapan avrupalı hırbolar için de geçerlidir.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap