199 entry daha
  • gençler destek verin, süper bir fikirle katıldığım başlıktır. araba bayileri para kazanacak, devlet para kazanacak, komisyonculuk yapıp, fiyat şişirenler kaybedecek.

    not: arabam var ve beni alakadar eden bir durum değil. ben sadece bunu düşünemeyen gazeteci, milletvekili ve danışmanlara fikir vermek için yazdım.

    bu fikre destek verenler olacaktır, özel mesajla beyni olmayıp fikri olup saldıranlar olacaktır ama sizi mutlu edecek bir fikirle geldim. burada fikir yazılıp, karşılığında kimse uyanıklık yapmasın diye bazı kısıtlar ekleyip yazacağım.

    - türkiye vatandaşı olup, yılda en az 8 ay süresince ülkede ikamet edenler faydalanabilecektir. gurbetçiler alıp, eşine dostuna alıp, uyanıklık yapmasın diye bu şekilde bir kısıt getirdim.
    - her 18 yaşından büyük ve 65 yaşı altında ehliyet sahibi olan, kendi üstüne yani ruhsat sahibi kendisi olacak şekilde, her vatandaşın 1 tane ötv’siz araba yetkili satıcılardan alabileceklerdir. 65 yaş üstü ise oğluna, geline, damadına almasın diye bir kısıt getirdim.
    - alınan araba en az 5 yıl satılamaz ve ötv’siz araç alan kişiler, eğer kendi üstlerinde araba yoksa yani satmışsa tekrar ötv’siz hakkı ile alınan ötv’siz araçtan, 15 yıl sonra tekrar tanınacak. eğer araç kaza yapıp, pert olup hurda olduysa, ötv’siz araç hakkı anında tekrar o kişiye tanınır. bu da araba alıp satmayı engellemek için getirilmiş kısıttır.
    - tüm araç markalarını kapsayıp, bu hak doğan tüm vatandaşlara tanınmalıdır. geçici bir madde değil, sürekli tanınan bir hak olmalıdır. hem herkes faydalansın hem piyasada araç sıkışıklığı olmasın diye bu kısıt getirilmiştir.
    - devlet ötv’den kayıp etmiş olabilir fakat hem araçlar yeni olduğu için az kaza veya can kaybı olur, insan hayatı değerli hale gelir, hem araçlar yeni olduğu için emisyon oranları düşer. hem gençlerden oy toplar takdir alır. hem motorlu taşıtlar vergisi yeni araçlarda yüksek oluyor, hem oradan kar hem de çok araba olduğu için alınan mtv sayısı fazla oluyor, devlet yine vergiden, benzin vergisinden kazanıyor.
    - gençler artık araba sahibi olup, ihtiyaç olan bu durum lüks olmaktan çıkar.
    - 2. el piyasası talep olmadığı ve fiyatlar yüksek olduğu için dibe vurur, hemde öyle böyle değil büyük düşüşler yaşar, artık arabaların mal değil bir ihtiyaç sınıfında değerlendirir, 2. el araba piyasasını diye bir piyasa kalmaz.
    - yastık altı saklanan dolar, euro ve altın piyasaya katılır ve piyasa nefes alır.
    - 2. ve 3. araba alacaklar ötv uygulanır ve aynı şekilde kademeli artırılır.

    bu fikir, araba alamayan gençler, piyasaya araba satmak için bulunan bayiler, düşünülmüştür. hükümet bunu değerlendirse çok büyük yenilik yapar oy oranını artırabilecek bir hamle olarak düşünürüm ve gerçekleşir.

    inşallah 300 binlik arabayı, 90 bin liraya alırsınız gençler ve gençliğinizi yaşarsınız.
801 entry daha
hesabın var mı? giriş yap