• '60lı yıllarda iş bankası'nın şişecam ile ortaklaşa yaptığı bir yatırım olarak hayatına başladı istanbul porselen. paşabahçe altında satılan ayrı bir marka olarak yaşamına devam eden marka '90lı yılların başlarında günde 10 ton imalat kapasitesine sahip fabrika nedense kapandıktan sonra ekipmanı porland porselen tarafından satın alındı.

    istanbul porselen'in uzun yıllar türk endüstriyel tasarımcıları tarafından ortaya çıkarılan nadide yaldızlı çay takımları, saray işi meyvelikleri ve böylesi tabak çanakları artık müzelik, müzadeyelik... bir dönem yıldız sarayı'nın yıldız çini satış mağazasından satılarak kalan stokları eritildi. bu porselen üreticisinin başına ne mi geldi? aşağıdaki yazı bir ipucu verebilir:

    --- alıntı ---
    "... bir skandal da, şişecam'a bağlı istanbul porselen'in, çok değerli olduğu bir dönemde kapatılmasıyla ilgili. çağlayan *, istanbul porselen'i kapattıktan hemen sonra, oğlunun şirketi aracılığıyla porselen ithal etmeye başlamış. doğal olarak bu konuları çağlayan'a da sorduk ancak kendisi telefonlarımıza çıkmadı. dileriz, konuşmama kararından vazgeçer ve bu konulara açıklık getirir."
    http://www.yenisafak.com.tr/…/19/mkelkitlioglu.html
    --- alıntı ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap