588 entry daha
  • boeing 737 max'in ilk uçuş sertifikası verildiğinde de tüm testler ve kontroller yapılmıştı.

    ilk düştüğünde de "koskoca faa bu, havacalıkta her şey %100 güvenli ve kontrollü" denilerek otoriteye referans verilmişti. ikinci düştüğünde de buna başvurulmuş olsa da havada olan uçaklar biler anında indirilmişti. thy'nin almanya yolcusu 737 max'lerinin alman hava sahasından geri dönüp türkiye'ye indiğini hep birlikte canlı yayında izledik.

    daha sonra boeing düşen uçakların pilotlarını suçlamıştı, bunlar amerikan pilotu olsa hayatta düşmez denilmişti. ilgili ülkeler uçakların kara kutusunu abd'ye değil fransızlara ve almanlara göndermeyi talep etti.

    daha sonrasında ise uçakta tasarım hatası olduğunu, kim olursa olsun bu pozisyonda bir uçağı kurtarma şansının çok az olduğunu kanıtladılar. boeing'in ceo'su görevden alındı, tüm max'lerin uçuş sertifikaları iptal edildi ve uçak en az 1 sene uçuştan men edildi. yeniden sertifika alma süreci defalarca ertelendi, uçakta defalarca yeni kusur bulundu.

    boeing 737 max'in "ek eğitime ihtiyacı yok" iddiası reddedildi ve bu uçağa özel eğitim alınacağı kararlaştırıldı.

    bunca olaydan sonra siz ne yüzle çıkıp hala "otoriteye güven" satmaya çalışıyorsunuz? 737 max çürümüş otorite zincirinin bir ürünü zaten. ilk uçak düştüğünde üstü örtüldü, 2. uçak da aynı şekilde düşünce de üstü örtülmeye çalışıldı. üstü örtülebilseydi 3. uçak da düşecekti 4. uçak da düşecekti ta ki uçuşları durdurulana dek.

    bunu airbus a320'nin kazaları olması ile karşılaştırmak veya orijinal 737'lerin de ilk yıllarında sorunlarının olması ile bir tutmak abes.

    bu uçağın kazalarını skandal haline getiren şey uçakta kusur olması değil, boeing faa ve abd devletinin el el verip bunu örtbas etmeye çalışmış olası.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap