16919 entry daha
  • yazılımcıysanız şu sıralar en mükemmel zaman. büyük teknoloji şirketleri deli gibi eleman arıyorlar. microsoft önümüzdeki 12 ay içinde 20 bin yeni çalışan alacak. intel önümüzdeki sene 10 bin yeni çalışan alacağını açıkladı. apple, google, amazon zaten her ay 1-2 bin yeni eleman alıyor. amazon'un insan kaynakları zaten sapık gibi linkedin'de herkese sulanıyor. etrafımda yazılımcı olup da amazon'dan mesaj almamış kimse yok. uber, airbnb, zillow, spotify gibi şirketler harıl harıl yazılımcı ve veri bilimcisi arıyor. maaşlar da önceki senelere göre epeyce yükseldi. sınırsız evden çalışma da cabası.

    eski bir iş arkadaşım 2 senede 4 defa iş değiştirerek yıllık 130 bin dolarlık maaşını 210 bin dolara çıkarttı. herif böyle giderse yakında açık arttırma usulüne geçecek. biliyorum yurt dışına siktir olup giderken ana mevzu maaş veya para değil ama yazılımcılara karşı ne kadar talep olduğunu belirtmek için rakam verdim. yazılımcılar resmen havada kapılıyor diyeyim yeter.

    13 yıldır yurt dışında yaşarım (7 sene avrupa, 6 sene abd), yazılımcıların bu kadar kıymete girdiği başka bir dönem bilmiyorum.
5791 entry daha
hesabın var mı? giriş yap