• öncelikle: http://www.youtube.com/watch?v=njc5-g7knky

    18 temmuz 1916 doğumlu sovyet bilimadamı.. kendisi hakkında, organ nakli konusunda çığır açan adam deniyor.. en ünlü çalışmaları, köpekler
    üzerinde yaptığı kafa nakilleri.. youtube linkinde de izleyebileceğiniz üzere, kendisi daha yavru bir köpeğin başını, daha irice bir köpeğin vücuduna naklediyor.. üstelik, gene videoda görülebileceği üzere, yavru köpeğin ayrılan kafası, kendi başına yaşatılabilmiştir de.. ayrıntılara inersek, 1954'te bir alman kurdu ile bir yavru köpeğin başlarını aynı bedende birleştirmiş, ve çift başlı bu deneği (yaratığı?) altı gün yaşatabilmiştir.. aynı deneyi farklı hayvanlarla 15 yıl boyunca 19 kez daha yapar ve deneklerden en uzun hayatta kalanı 1 ay yaşar..

    delilikle dahilik sınırlarında yaşayan bu adamla ilgili videoları izleyince insanın psikolojisi bozulabiliyor.. sırf kafa halinde yaşayan bir canlı.. ya da başka birinin vücuduna bağlı yaşayan, hareketler üzerinde kontrolü olmayan bir canlı.. neler düşünür? neler hisseder? bunun bir insan kafası da olabileceğini düşününce insan daha da bir geriliyor.. etten robotlar mıyız biz acaba diye düşünmeden de edemiyor insan..

    kaynaklar:

    en.wikipedia.org
    habertakimi.com
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap