4 entry daha
  • açılması çok uzun süredir planlanan ama ülke olarak yaşadığımız büyük mali kriz yüzünden ertelenen üniversitedir. ben şahsen ileride eğitim olarak bilkent üniversite ile yarışabilecek düzeyde olacağını düşünüyorum. çünkü benimde üniversitem olsun mantığıyla açılan bir üniversite değil.

    ilk olarak üniversitenin genel yapısının kurulmasından önce bu işle alakalı öğrencisinden, öğretim görevlisine her kesimin bilgisine başvurulmuş. benim en beğendiğim projeleri öğrencilerin eğitimlerinin kredilendirilip ileride kendileri ödeyebilmeleri ve üniversite fiyatlarının ucuz tutulması oldu. şimdi "neden öyle diyosun lan herşey para mı?" diyen arkadaşlar olabilir. "iki gün önce devlet üniversiteleri paralı oldun deyince bağırdınız çağırdınız şimdi noldu?" diyenler çıkabilir. benim görüşüm şudur ki hüsnü özyiğin gibi bir iş adamı üniversitesinde okuyup mezun olan insanlara illaki önem verir. koç ve sabancı'nın yaptığı gibi kendi bünyesine katar.ama devlet mezun olan öğrenci iş bulmuş bulmamış ayırt etmez.ayrıca sabancı üniversitesindeki gibi ilk iki yıl herkesin ortak müfredat görmesi bir problem olabilir. kendi alanlarında az ders alan lisans öğrencileri ileride epey zorlanabiliyor. şuanda pek çok sabancı mezunu bu problemden dert yanmakta.

    herşeye rağmen ülkemiz vakıf üniversitelerine bir üniversite daha ekleniyor. illaki ülkemize katkıları faydaları olur görüşündeyim.
713 entry daha
hesabın var mı? giriş yap