13 entry daha
  • umut vaat eden danimarkalı genç (22) stoper. teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu kopenhag transferinden önce oynadığı nordsjaelland takımında ön libero orta saha ortasında da oynadı. top ayağında olduğunda rahat olan ayağına hakim modern bir stoper görünümünde. başarılı pas istatistikleri yüksek. hem kısa hem uzun toplarda başarılı. basit paslar, kanat oyuncularına ve kanat forvetlere uzun toplar atmanın yanında, forvet hattına kadar uzanan kilit pasları da sık sık atmaktadır. tabi danimarka liginde bulduğu boşluklar bizim ligde bulacağı boşluklardan daha fazla olsa da. dikine pas atma kabiliyeti ile galatasaray'a karşı açık oynayacak takımlara veya kontra atağa kalkıldığında 3. bölgeye tehlikeli toplar atabilmektedir. bu özelliği ile önde pres yapan takımlara karşı defans hattından topu çıkartmak içinde uygun bir oyuncu. ayrıca geriden oyun kurmayı seven terim için nelsson iyi bir stoper tercihi.. soğukkanlı bir oyuncu bence bu özellik stoper hattı için kıymetli bir özellik. bu özelliğinin yüksek olması ile tehlikeli bölgede gereksiz ve basit top kaybı hatalarını çok az yapıyor. fiziksel olarak güçlü bir oyuncu (1.85) vücudun özelikle üst kısmı çok güçlü. ikili mücadelede kolay kolay yere düşmüyor. tottenham'dan alınmak istenen tanganga kadar hızlı bir oyuncu olmasa da hızı ortalama üsttü. defansif özellikleri de yeterli seviyede 1'e 1'de oldukça başarılı ve kesici bir oyuncu. pozisyon alma konusunda oldukça başarılı karşısına aldığı oyuncuyu rakibinin güçsüz olduğu yönüne doğru yönlendirmeyi iyi biliyor. rakibini karşılamayı, tehlikeli bir tercih yapmaması için pozisyon almayı iyi biliyor. bu özelliği ile karşındaki topçuyu etkisiz bırakıp tehlikeli bölge dışına çıkartıyor. hava toplarında da iyi seviyede hava toplarında etkili stoper oyuncuları genelde 190 üzeri oyuncular olsa da nelsson yine pozisyon alma bilgisi ile yapılan ortada yada atılan yüksek topta rakibine göre kendini çok iyi konumlandırarak üstünlük sağlıyor. yine pozisyon bilgisi ve ön sezisi ile pas arası da yapabilmektedir.
    eksikleri:
    - bazen 1'e 1'de kendisine fazla güveniyor. bu konuda da oldukça iyi ama karşında çalım yeteneği iyi olan bir oyuncu olunca tehlikeli bölgede arada güzel çalımlar yiyor. agresif eksikliği olan oyuncu bu pozisyonlarda reaksiyon göstermiyor. daha agresif bir oyuncu olmalı.
    - daha önce hızı yeterli seviyede demiştik bu hız türkiye ligi seviyesi için yeterli olabilir ama şampiyonlar ligi veya avrupa'nın üst seviye takımlarına karşı veya daha üst takımların transfer listesine girmesi için arttırması gereken özelliklerinden.
    - yeterli seviyede olan gücünü de kendisini üst sınıf stopere dönüştürmek için arttırmaya devam etmeli.
    - boşluk bulduğunda topla beraber çıkmıyor. pas ile topu ayağından çıkartıyor. buda -muhtemelen biraz cesaret eksikliği birazda dribling konusunda yetenekli olmadığından dolayı olabilir. bu konuda da kendisini geliştirmeli. marcao bu konuda çok iyi... partner olurlarsa bu konuda birlikte çalışıp kendisini geliştirebilir.
    - iyi pozisyon alarak hava topunda başarılı olduğunu söylemiştik. fakat bunu perçinlemesi için sıçrama özelliğini arttırmalı. çünkü bu özelliğinin artması ile savunmada hata riskini daha aşağıya çekerken, duran toplarda ileriye çıkıp takımı adına gol ve asist katkısı da sağlayabilir.
    - pas atarken topu bazen ayağında fazla tutuyor daha hızlı karar alarak paslarını atmalı.

    künye
    doğum tarihi/yaş: 14 ekim 1998 (22)
    uyruk: danimarka
    boy: 1,85 m
    baş mevki :stoper yan mevki: önlibero, merkez orta saha
    son iki sezon kulüp maç sayıları:
    20/21 sezonu 30 resmi maç 1 gol
    19/20 sezonu 53 resmi maç 1 asist
    milli takım performansı :
    danimarka a milli takımı : 1 maç
    danimarka u21 : 35 maç 2 gol
    danimarka u19 : 8 maç
    danimarka u18 : 1 maç
    .
1545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap