3 entry daha
  • eger onlardan kalanlar diye bildigimiz hatali teoremlerin otesine gecip gercekten evrensel periyotlar uzerine kismen de olsa parabolik formuller elde ettilerse, su anda da ayni gizlilikte yukaridan bir seyleri idare ediyor olabilirler diye dusundugum, ama hic sanmadigim* tarikat. zaten amaclamis olduklari sey; yani deneysel formulizasyon yoluyla ongoru (ki ongorunun otesinde bir mudahale yapamayacaklarini idrak edecek zekaya sahip olduklarini saniyorum), gunumuzde kabul edilen fizik kurallarina aykiridir. istatistik ve sosyoloji cikarimlari yapmanin otesinde kesin bir ongorusel veri elde etmeleri, su anki bilgilerimizin dogrulugu olcusunde olanaksizdir.

    fantastik bir komplo teorisi yapacak olursak;
    belki de hepsi, boyle bir olanaksizligi kabul etmemizi saglayacak; dogru gorunen teoremleri asilayarak bizi pasifize etmekte de olabilirler. hatta ben bile bu satirlari yazan kisi olarak onlardan biri olabilirim ve eblekligimle okuyucunun "hade len" deyip bu ulvi ogretiden uzaklasarak bizim mertebemize yaklasmasini onlemis olabilirim.

    gercegi, yalnizca gercegi** soylemek gerekirse:
    "bazi sayisal dengeleri farkedince gaza gelmis ve dogmalarinin bilimsel calismalarinin onune gecmesine izin vererek, tarihteki yerlerini, umduklarindan oldukca dusuk bir seviyede elde etmis matematikciler toplulugu..."
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap