3 entry daha
  • olmayan bir istek *. "ben diş hekimi değilim! diş doktoruyum. " tarzı düşünen diş hekimi milyonda bir belki vardır. tanıdığım ve böyle düşünen yok en azından. doktora yapan hekimlerin kullandığı "dr." farklı bir olaydır. diş hekimliği fakültesini bitirip , işletme doktorası da yapabilir şahıs. o zaman da mı diş doktoru olacaktır sırf isminin önüne dr. yazabilir diye? burada kavram kargaşı var bir noktada. bu konuya 75. bölümde tekrar değineceğim..bu doktordu hekimdi mukayesesini yapanlar diş hekimlerine gıcık olan kişilerdir.o da genelde şöyle vuku bulur :

    - doktor bey , şimdi benim bu diş neden böyle olmuş olabilir ?
    - (hekime kıl kapmış hasta yakını , gereksiz bir çıkış göstererek:) doktor değil ahmet! diş hekimi. hatta dişçi . hatta mahluk. öyle değil mi leontes beyciğim ? doktor değilsiniz aslında ama doktor ayağı yapıp bizi sömürüyorsunuz. biz oysa o kadar ağız diş sağlına değer veren bir toplumuzdur...

    olay budur. yani bu yaklaşım ve tersi her zaman diş hekimi olmayanlar tarafından türetilir. öğrenci olduğum dönemde, babamın iş yerinde çalışan elemanlardan birisi benim için "doktorum hoş geldin" tarzı bi söz sarfettiğinde , yine bana gıcık başka bir eleman tarafından "doktor değil hekim" cümlesi ile uyarmıştır bu şaşkını. kendisi ilkokul mezunu olduğu halde , hemen müdahale etmiş doktora , master sistemi ve lisans üstü eğitim hakkında bize pahabiçilmez bilgiler sunmuştur. diş hekimi , sadece diş hekimidir *, bu cümlede bahsedilen doktor değildir . çünkü , sadece tıp bilgisi yeterli değildir bu mesleği icra etmek için. sanat da gerekir , el yeteneği de gerekir , matematiksel ve fiziksel kuvvet hesapları da gerekir. böyle küçümser tarz laflar , ağız diş sağlığının değersiz olduğu , gelişmemiş topluluklar için geçerlidir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap