6 entry daha
  • "almışım güzel puroyu, kol gibi ohş. koydum çeyiz sandığı gibi humidorumu da masaya. gümüş giyotinle de kesmişim puronun ucunu. şimdi de zippoyu çıkarıp yaktım mı sıra domaltmasına dizerim her hatunu" allah belanı versin bunu düşenen sen her kimsen pezevenk. sadece puronun kullanış amacı yüzünden de değil, zippoyla puro yakılmayacağını bilmeyip ahkam kesmesinden dolayı. neden yakılmaz? neyle yakılır? öğrenelim.

    neden benzinli çakmak kullanılmaz biliyor musunuz? bu tip çakmaklar, puronun içine, aromasını bozan yanan gazın buharını yayar. tecrübeli bir içici değilseniz farketmezsiniz ama biraz damak tadınız varsa bu konuda, ıyh edersiniz. tercihen kibrit, yoksa gazlı çakmak kullanın.

    puro hiçbir zaman direk olarak ateşle temas etmemelidir. yaktığınız kibriti ya da çakmağı alttan alev puroya değmeyecek şekilde tutun. yani ısıyla yansın.

    puronun ucu, alevin üstünde yaklaşık olarak 45 derece yukarıya doğru kalkmış bir şekilde durmalıdır. alevin puroya temas etmemesine dikkat ederek, yavaşça puroyu çevirin. puronun çapı ne kadar büyükse, alevin ısısını puronun ucuna o kadar dikkatli yedirmeniz gerekir. ama alevi sokmayın ikinci kez söylüyorum. tütünün aromasını bozarsınız. ve bunu siz bile farkedersiniz.

    bir puro bir defadan fazla yakılmamalıdır. muhabbete dalıp sürekli baştan yakarak piç etmeyin puroyu. puroda sigaradaki gibi sürekli yanmasını sağlayan o zımbırtıdan olmadığı için belli bir süre sonra söner. bir defadan fazla yakıldığı takdirde, tütünün tadında bozulma olur. ideal olanı, puronun sönmesine fırsat vermeden kısa kısa purodan nefes çekmektir. yani mesela dakikada bir nefes çekmek iyi bir süre. öyle ha babam de babam puroya abanmak da öküzlük biraz.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap