283 entry daha
  • ben riskleri hep alınması gerekenler ve gerekmeyenler diye ayırırdım. benim için bu kadar mekanik bir şeydi bu iş. sonra bir tanıdığım, benim kafamdaki bu ayrımı bilmeden, o dönem aldığım bir riski "bunlar güzel riskler, çok iyi ediyorsun, hayırlı uğurlu olsun" diyerek kutladı. ben de kafamdaki ayrımı değiştirdim.

    "o dönem aldığım risk" dediğim şey evlenmekti. etrafımda sorunsuz yürümekte olan bir evlilik, düşünüyorum, galiba yoktu. (ailemi saymıyorum, sosyal etrafımı diyorum ki anne babamın evliliği de bu devre ait bir şey değil.) bütün çevrem ya hiç evlenmemiş ya da boşanmış olduğundan, evleneceğimi duyan herkesten yalnızca şunları duydum:

    - sfhshfhdhgh niye ki?
    - iyi madem seneye boşanırsın.
    - hah bir sen eksiktin.
    - yaw çok istiyorsan bi çeyrek takardık yani kocaya ne lüzum var...

    falan da filan. ben de bundan nefret ettim tabii, ulan evlenmek zaten tek başına çok büyük değişiklik, ki bunu 34 yaşında yapıyorsun bütün hayatın yerine oturmuş, ki bu evlilik için evimi işimi arkadaşlarımı yaşadığım şehri bütün hayatımı bırakıp gidiyorum, gerçekten bu mu yani bana diyeceğin şey? yapma yaw? teşekkürler einstein.

    en son bir iki kişiye patladım, "napim siz haklı çıkın diye seneye boşanayım mı, ya da nişan mı atayım ki mutlu olasınız?" falan diye. kimlerdi hatırlamıyorum ama bilsinler ki az bile dedim.

    o günlerde öyle yakın falan da olmadığım bir tanıdığım ise, kendisi (anladığım kadarıyla) gayet travmatik bir boşanma süreci yaşamış olmasına rağmen, işte bana dedi ki "evlilik iyi olduğu zaman insana çok iyi gelen bir şey. bunlar güzel riskler, çok iyi ediyorsun, hayırlı uğurlu olsun."

    evliliği gömmeye, kendini zeki sanarak felaket tellallığı yapan bi milyon dangozdan çok daha hakkı vardı ama yapmadı. dedi ki evet evlilik bir risk ama güzelinden. alınması gerekeninden. kötü olursa biz buradayız ama iyi olursa harika bir şey.

    o tanıdığımla hiçbir zaman yakın arkadaş olamadık, o akşamki sohbetten kısa bir süre sonra ben ankara'ya taşındım zaten. ama kendisini uzaktan da olsa çok severim.

    hep iyi olsun <3
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap