229 entry daha
  • belki çocukluğumdaki mevsimleri özlediğimden, uzun zamandır bu nane periyotlar halinde ilgimi çekip kafama takılıyor. varlığı rahatsız ediyor beni. yadırgıyorum. aslında mental olarak kendimi rahatlatmak istiyorum, zira fatalist bir insanım, çırpınmayı pek sevmem. bu küresel düdükte eksik bir şeyler var, ters bir şeyler var. sebepleri yapay olsa da kendisi olması gerektiği kadar doğal değil, doğadan kopuk. benimkisi öyle bir yadırgama. doğadan biz insanlara güzellik beklemiyorum, kendisi hakkındaki düşüncelerim belli (bkz: doğa/@radioheadbanger) zira küresel ısınma bu dünyanın bir parçası değil. bunu hissedebiliyorum ki his dediğimiz şey de aslında depolanmış gözlemlerimizin bir sentezi. doğaya yakışan bir hadise değil. doğadan ziyade insan işine benziyor. "e ne var bunda, biz de öyle diyoruz zaten." diyeceksiniz elbet ama öylesi bir insan işi değil. sera gazı, egzoz gazı, inek gazı bir yere kadar.

    yaklaşık son iki aydır en çok küresel ısınma ile ilgili şeyler okudum desem yalan olmaz. o okumalarım arasında alakasız bir şekilde haarp denen akıllara zarar bir oluşumla karşılaştım. internet deryasında görece az kaynakta geçiyor; sözlükte de küresel ısınma ile tek bir bakınız olarak ilişkilendirilmiş. nette çok fazla detaylı bilgi bulmak da zor; projenin askeri gizlilikte yürütülmesinden, pentagon'un gerekli gördüğü internet sitelerine sansür uygulamasından dolayı. bu noktada amerika'nın ufo mevzusu gibi şehir efsanesileştirmesi taktiğine başvurduğu ilk aklıma gelen şey oldu. bir fark var ki bu öyle sallamasyon gaz bir konu değil. oldukça ciddi, görülebilen, bilinen bir hadise. kapasitesi ve yapabilecekleri belli, ürkütücü. kendi elektromanyetik dalgalarınızla iyonosferde at koşturmanızı ve dünyanın enerji alanlarıyla oynamızı sağlayan bir oyuncak bu. atom bombasını hurdaya çıkarabilecek bir savaş teknolojisi. özetlemek gerekirse füzeleri ve uçakları havada imha etmek, derindeki denizaltılarla ve uzaktaki birimlerle güvenli hızlı iletişim sağlamak, istenmeyen iletişimi kesmek gibi işlere yarıyor. ha bir de havaları değiştirebiliyor, depremler ve tsunami'ler yaratabiliyor, beyindeki sinir akışına etki edip kitlelerin ruh halini belirleyebiliyor, termonükleer patlamalar oluşturabiliyor (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=mnrpzouvhj4) (bkz: #1324470) (bkz: #6787535). dünya tarihi böyle bir felaket görmedi. aynısından (belki daha gelişmişi?) bir taneye de rusya'nın sahip olduğunu bilmek, nikola tesla'nın sapık dehasının 60 yıl sonra dünyayı yok edebilecek hali aldığını söylemeye yeterli sanırım.

    sistemin kapasitesini düşününce, "küresel ısınma" adını verdiğimiz hadisenin at penisinde kelebek kaldığını anlayabiliyoruz. çünkü ortada uydurma veriler ve komplo teorilerinden ibaret farazi şeyler değil, bilim adamlarının onayladığı ve azımsanmayacak kısmının da tehlikeli bulup karşı çıktığı gerçeği var. hadi 17 ağustos 1999 gölcük depreminde parmağı olduğunu iddia edenlere deli dedik, komplo teorisi dedik. benim amerika'nın küresel ısınma'ya karşı politikasıyla ilgili daha mükemmel bir komplo teorim var; bu adamların görünen sebeplerin büyük bölümünün kaynağı oldukları halde küresel ısınmaya karşı bir adım atmama sebeplerine dair. böyleyken hallerinden memnun olduklarını düşünüyorum. bütün sebepler ortada işte, bunlardan oluyor küresel ısınma diyoruz. neden başka sebep aransın? sera gazı, egzoz gazı, inek gazı falan. iyi bir kamufle. her değişik bakış açısının "komplo teorisi" damgasıyla gündemden düşürülmesiyse bambaşka, basit ve etkili bir yol. 1983'ten beri yapılan ölçümlerde yüzyılın en sıcak ve en kurak yazlarının son 8-10 yıl içinde yaşanmış olması ve haarp'ın da 10 yıldır aktif olması benim için tesadüf değildir. zaten benim için tesadüf diye bir şey de yoktur. haarp için bir ayrıcalık yaratamayacağım üzgünüm.

    direkt küresel ısınma için olmasa da, yaşadığımız dünyaya ihanet etmemek adına küresel ısınmaya karşı sorumluluk hissetmek güzel bence. ben bile nispeten düşünceli davranmaya çalışıyorum, bir şey seçerken karar verme aşamamı etkiliyor. da öyle senin benim yaptığımız bir şey olduğunu düşünmüyorum. aynı şekilde senin benim çözebileceğimiz bir şey olduğunu da. öyle olsa yine "big brother" yine gerekeni yapardı. hülasa olur da birkaç yıl sonra "küresel ısınma - haarp" ilişkisi komplo teorisinden öteye geçerse, "gökyüzüne demokrasi getirdik." diyebilirler, şaşırmam.
831 entry daha
hesabın var mı? giriş yap