6 entry daha
  • bir dönem ziyaret etme şansına eriştiğim, etrafı türkmen ve alevi köyleriyle çevrili, doğası güzel, insanı konuksever, şirin ermeni köyü.

    kış aylarında 100 - 150 kişinin yaşamasına rağmen yaz aylarında bu rakam bir kaç katına çıkar. ahalisinin bir kısmı, samandağ ve antakya ilçe merkezlerine, başta istanbul olmak üzere büyük şehirlere ve yurtdışına göçetmiştir. köylülerin giyim kuşam şekli yöredeki diğer köylerle benzerlik gösterir. konuşmalarında belirgin bir arap aksanı vardır. ermenice ile birlikte, türkçe ve arapça bilenlerin sayısı da hayli fazladır. köyde yaşayanlar tarımla - özellikle bahçe tarımıyla - , antakya merkezinde yaşayanlar altın ve gümüş işlemeciliği ile uğraşır. siyasi tercihleri samandağ'ın genelinde olduğu gibi chp ağırlıklı olmakla beraber 2007 yılı genel seçimlerinde akp'ye de yüksek oranda oy çıkmıştır. çevre köylerle ilişkileri gayet iyidir. nitekim genç nüfus az olduğundan bahçe ve tarla işlerinde komşu köylerden gelenler çalışmaktadır.

    konuştuğum yaşlı köylüler bu topraklarda doğduklarını ve burda öleceklerini, köyden göçetmeyi düşünmediklerini söylemekteler. iyi de etmekteler.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap