8 entry daha
  • 4 yıldır ayaklarımın geri geri gittiği yer. anadolu üniversitesi'nin diğer kampüsüne* nazaran pasif, güdük kalmış bir kampüstür. her ne kadar üniversite yönetimi bu kampüse önem vermeye çalışsa da artık alışılmışlık mıdır, doğası gereği midir, uzaklık mıdır nedir bu kampüs* sönük kalmıştır diğerinin yanında. öğrencileri de durumu kabullenmişçesine farklılık, yavanlık tartışılmaz olmuştur. haftalık basılan ve ücretsiz dağıtılan, okulun yayın organı anadolu haber bile bu kampüse ya hiç gelmez, ya da bir hafta sonra gelir. vizontele'yi hatılatır bu haliyle. diğer kampüstekiler bi haberi unuttuklarında bu kampüstekilerin daha yeni haberi oluyordur. bu gazete bu kampüse geliyorsa da ya sadece hocalara geliyor yada geldiğinde biri alıp saklıyo bu gazeteleri. gerçi bi kaç kez mimarlık kantininde bu gazeteyi görmüştüm hakkını yemek gibi olmasın. eee, bu haliyle de kötü. sanki mimarlık öğrencileri sanat sepet işleriyle çok ilgili, gündemle yakından alakalı, okuyan yazan adamlarmış gibi gazeteyi sadece bu kantine koymak da ironik doğrusu. tabi ki de tüm genellemeler yanlıştır, bütün mimarlık öğrencilerini aynı kefeye koymak haksızlık ben de farkındayım ama çoğu bahsettiğim gibi, valla.

    ulaşım eskiye oranla daha düzenli fakat tam olarak sıkıntısız değildir. 10dk'da bir çar$ıdan bir otobüs kalkmakta, daha doğrusu bu otobüs iki kampüs arasında ring seferi yapmaktadır.
    haa, unutmadan yeni bir uygulamaya göre üniversite yönetimi iki kampüs arasına yeni bir otobüs temin etmiş, bu otobüs sırf bu iki kampüs arasında gidip gelecekmiş(ücretsiz/hafta içi her gün). $öyle ki;

    hareket saatleri:
    yunusemre kampusü saat: 10:00
    iki eylül kampusü saat: 11:00
    yunusemre kampusü saat: 12:00
    iki eylül kampusü saat: 13:00
    yunusemre kampusü saat: 14:00
    iki eylül kampusü saat: 15:00
    yunusemre kampusü saat: 16:00
    iki eylül kampusü saat: 17:00

    kalkış yeri:
    yunusemre kampusü : öğrenci konseyi bürosu yanı
    iki eylül kampusü : yemekhane yanı

    tabi sadece otobüs değil, dolmuşla da gitmek mümkündür kampüse. dönem başına kadar kampüsün içine kadar giren dolmuşların ani bir kararla kampüs içine girmesi yasaklanmıştır. tabi bu uygulamaya öğrenciler ve öğrenci temsilcileri ses çıkarmış mıdır? tabi ki hayır.

    mühendislik mimarlık fakültesi, sivil havacılık yüksekokulu ve besyo'yu bünyesinde barındıran kampüsün öğrenci profili pek renkli değildir. besyolular ve havacılık öğrencileri bi yana mühendislik mimarlık öğrencileri kampüsün omurgasını oluşturur. tabi seneye yetişir de hazırlık tamamen buraya taşınırsa dengeler değişebilir.
    tüm genellemeler yanlıştır savına istinaden genellikle mal adamlardır mühendislik öğrencileri. kendini güzel zanneden, egosu yüksek abdurrahman çelebi'ler çoktur. apolitik, bireyci, anlamsızca farklı olma çabası içinde(özgün değil)... aslında günümüz üniversite gençliğinin genel profilinden pek de farklı değil bu haliyle.

    kışlar bir başka sert geçer burada. eskişehir ayazı rüştünü tam anlamıyla ispatlamıştır. buz gibi olur kışın. hele bi de bu ayaz sert rüzgarla el ele verdi mi offf offf, kaçmak ister insan. neresi olursa, yeter ki burası olmasın.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap