132 entry daha
  • galatasaray'ın bu seneki en iyi transferi bence. geçtiğimi 2 sene galatasaray kadrosu yine kötü değildi ama takımda "ısıran" oyuncu sayısı çok azdı. bu da takım savunmasına zarar veriyordu. top bizdeyken iyi top rakipteyken izleyici idik.

    bu sene ise "ciğersiz" berkan'ımız sayesinde orta saha çok daha rahat top kapabiliyor ve taylan daha rahat pas yapıyor. ileride halil ve kerem gibi oyuncular da genç ve presli oyuncular olunca 2 ve 3. bölgede galatasaray rakibi bozuyor. yoksa stoper tandemimiz hala çok üst düzey değil. 1. bölgede çok hata yapıyoruz. marcao biraz topluyor ama olmayınca bocalıyoruz.

    işte bu ahval ve şeraitte berkan ın varlığı çok önemli. rakip kontralarında geriden gelip yetişebiliyor. rakip top yaparken gidip bozabiliyor yani savunma için biçilmiş kaftan.

    hücum yönünde ise hala çok eksiği var. yukarılarda yazılmış topu ayağından hızlı çıkaramıyor. hızlanması lazım. dar alanda seri pas yapamıyor topu durdurmaya ya da alıp sahasına doğru gitmeye çalışıyor sırtı dönükken. bu da baskı yememize ya da pas trafiğimizin durmasına neden oluyor. ancak yaşı çok genç. takımla oynadıkça ve düzene alıştıkça hücum yönünde de gelişecektir. zira kendisinin zaman zaman box to box oynaması ve ceza sahasına gitmesi gerek. takımın hücumda ceza sahası içinde çoğalamama nedeni taylan ve berkan gibi oyuncuların net box to box oyuncular olmaması. defans ve orta sahada katkı veriyorlar ama rakip ceza sahasında bizi çok eksik bırakıyorlar. haliyle gol yollarında tıkanıyoruz...
1686 entry daha
hesabın var mı? giriş yap