5821 entry daha
  • turk futbol seyircisinin bu hoca elestirilerini cok fazla dikkate almamak lazim. benim yasim 35, ali sen doneminden beri kacirdigim fenerbahce maci yoktur, bu takimin basina ne hocalar geldi gecti, ne basarili insanlar bu takimi yonetti, bu taraftar kitlesinin tek bir hocayi dahi begendigini ben hatirlamiyorum;

    tarihin en dominant fenerbahce'sini kuran, iki sene ustuste sampiyonluk yasamis daum'un kellesini tek mac kaybetti diye isteyen de bunlardi, tarihimizin en buyuk basarisini bizlere yasatmis arthur zico'yu teneke liginde sampiyon olamadi diye gonderten de bunlardi, avrupa ligi'nde yari final oynayip finali penaltiyla kaciran aykut kocaman'i sikici futbol oynatiyor diye kovduran da bunlardi, ikinci aykut doneminde liderin dort puan gerisindeki takimi sabote edip sampiyonluktan edenler de bunlardi, ikinci ersun yanal doneminde ersun gelsin diye imza toplayip bes hafta sonra gonderin bunu diye sagda solda cazgirlik yapan da bunlardi.

    velhasil 35 senelik taraftari olarak soyluyorum, fenerbahce taraftarinin buyuk cogunlugu ciddi psikolojik sikintilari bulunan insanlardir, bu kitle ben kendimi bildim bileli bu takima faydadan cok zarar vermistir, bunlarin gorusune gore takim yoneten baskandan da, hocadan da zaten bir cacik olmaz, cunku ne futbola dair bir bilgileri vardir, ne bilen insana saygi duyup vardir abicim bir dusundugu diyebilecek mental olgunluga sahiptirler, ne mobbing ile takimin basina getirdikleri bos beles adamlarin arkasinda duracak karakterleri vardir, bu kadar bokluga hele hele bir de z kusaginin tuketme ve yoketme durtusu eklenince iyice basa cikilmaz bir hale geldiler artik. bugun okudugunuz elestiriler her zaman olacak, bugun yasananlar degil, uc dort hafta onceki atmosfer anormaldi bizim standartlarimizda zaten, bu yuzden bunu hayatimizin bir parcasi olarak kabul edip yolumuza devam etmemiz lazim, eger bu taraftar birini begeniyorsa asil sikinti oradadir.

    burada baskana buyuk is dusuyor. sayin baskanin karsisina tek aday bile cikmamasi kendisine gerekli ozguveni vermistir saniyorum, baskan bugun ben birakiyorum dese bu bombayi alacak tek bir adam cikmaz, anca les kargasi gibi karanlik deliklerden saldirip dururlar, yani baskan muthis bir guce sahip, yaptiklarini sorgulayacak kimse yok. benim baskandan ricam bu cahil surusu ne dusunurse dusunsun, bunlarin sesi ne kadar cikarsa ciksin, gucunun farkinda olup vitor pereira bu sene teneke ligini dorduncu dahi bitirse en az bir sezon daha arkasinda durmasidir. sezon baslayali 5 hafta oldu, biz yeni, degerli ve devrimsel bir sistemin pesinden kosarken avrupa'da seribasini son saniyede elinden kacirdik, iki tane 20 yas alti oyuncu kazandik, sahada belli bir planimiz var, yeni oyuncular takima adapte oldukca cok daha iyi olacagiz. devrimler kanla yapilir, gule oynaya devrim olmaz, bu kulubun buyuk bir devrime ihtiyaci var, vitor pereira bu devrimi yapabilecek kalitede bir hoca ama bu taraftarin beklentileri dahilinde bu devrimin gelebilme sansi yok, cunku bu adamlarin herhangi bir devrimden de, devrimin neden gerekli oldugundan da anlayabilecek kapasiteleri yok. eger taraftara boyun egmeyip cocu'yu takimin basinda tutsaydi belki bugun cok baska yerlerdeydik, bu sefer dogru olani yapip taraftarla gerekirse kanli bicakli olmak pahasina dogru bildiginden sasmamali.
3247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap