132 entry daha
  • hukuka gayet uygun bir hadise.. tanimi boyle yapalim da isi garantiye alalim..

    öncelikle ben demokrasilere darbe olsun, dava olsun, her hangi bir "d" harbi ile baslayan mudahalenin yapilmasina karsiyim.. (damper??) demokratik olarak basa gelen zamazingolar demokratik olarak bastan gitmeliler.. veya darbe ile gelindiyse darbe ile gidilsin.. son 3000 senedir kurmaya calistigimiz uygarligin hala bu noktada "demokrasi ile gelirler baska yollarla gidebilirler" olmasi beni ciddi anlamda kasindiriyor..

    hukuksal bir yolla akp kapatilmaya calisiliyor anladigim, okudugum, izledigim kadariyla.. ve savci kanadi dersine cok iyi calismis.. yillarca belki de.. kapatilmanin önlenmesi icin akp'nin bir ayda bir savunma hazirlamasi gerekiyor.. tam bir pusuya düsürme durumu soz konusu yani.. ki dedigim gibi bu bende kirmizi lekelere neden oluyor..

    ama buna karsi durusun "yarappim nasil olur da yüzde 40 küsür ile iktidara gelmis bir hükümetin partisi bu muameleye ugrar?" aglamasi da gayri samimi.. iş gayet hukukuna uygun, uygar, icabinda demokratik.. demokratik cünkü kanunlar, demokrasi ile olusturulmus bir meclis tarafindan yapiliyor..

    ah pardon. mevcut anayasamizi demokratik bir orgut degil, darbeci bir orgut yapmisti.. tamam o zaman bu anti-demokratik bir hadise.. yani anayasaya uygun bir kapatma davasi gayet anti demokratik..

    anayasayi degistirme gücü olan iktidar 30 senelik bu kohnemis, kahreden anayasayi degistirebilirdi.. 6 sene mi oldu iktidarda akp? peki anayasayi degistirmek yerine hala neyle ugrasiyor akp? anayasayi demokratiklestirmek yerine hala türbanla, bilmemneyle mi bogusuyor?

    eh biz dedik, biz bagir bagir bagirdik.. bu ülkenin yegane sorunu turban degildir, bununla ugrasacaginiza allaskina elle tutulur bişi yapin, anayasayi düzeltin, borclar kanununu ayarlayin dedik. ama dinledi mi bay tayyip erdogan.. yooo.. eh o zaman simdi sag ve sol ellerinin dirseklerini dizine koyup, acmis oldugu bosluga kafasini yerlestirip "biz ne yaptik? niye anayasayi darbe anayasasindan cikartip, sivillestirmedik 6 senedir" diye düsünmesi gerek.. yoksa "demokrasilerde boyle seylerin olmasi yannis, hos degil, parti kapatilmasin, ahlar vahlar diyelim, hu cekelim" demek dandikligin daniskasidir, bu memleketi bilmemenin aga babaligidir.. falancadir, filancadir.. hell yeah..
469 entry daha
hesabın var mı? giriş yap