35 entry daha
  • daha birkaç gün önce "bu filmin adı 'albus dumbledore'un sırları' anlamında değil de genel olarak 'dumbledore ailesinin sırları' anlamında olabilir" demiştim, dememe kalmadan bugün yeni bir bilgi geldi.

    meğerse dumbledore'un annesi kendra dumbledore karakteri serinin 2. filmi fantastic beasts the crimes of grindelwald'da featured role (bir filmde kilit rol oynayan yardımcı oyuncu) olarak cast edilmiş. filmin kapanış jeneriğinde adı geçmiyor. filmde de görünmüyor. büyük ihtimalle senaryoda yazılan ve sahneleri de çekilen ama david yates'in üstün hikaye anlatıcılığı ve kurgu yapma yetenekleri (!) sağolsun filmden çıkartılan, silinmiş sahneler arasına atılan bir karakter kendisi.

    ama acaba gerçekten öyle mi? size kendra dumbledore'u ikinci filmde belki de çoktan görmüş olabiliriz desem? kendi adıyla değil, başka bir ad altında diye tahmin yürütsem? grindelwald'ın suçları genelde beğenilmeyen, çoğunluk seyirci tarafından bir kereden fazla dönüp tekrar seyredilmeyen bir film olduğu için kolaylıkla gözlerden kaçabilecek bir çok kritik detay içeriyor aslında. ben de kendra dumbledore'u bu filmde çoktan görmüş olabileceğimizi düşünüyordum ki yukarıdaki bilgi geldi. gelin sizi filme geri götüreyim, dikkatinizi hiç çekmemiş olabilecek bir ayrıntıya çekeyim.

    filmin sonlarında credence barebone karakterinin aslında kim olduğu konusunda art arda açıklamalar gelirken filmin öne çıkan karakterlerinden leta lestrange credence'ın sanıldığı gibi kendi kardeşi corvus lestrange olmadığını, çünkü kendisi çocukken henüz küçük bir bebek olan kardeşi corvus'u, amerika'ya yaptıkları gemi yolculuğu sırasında bir gece hiç susmadan ağladığı için bunalıp karşı kamaradaki başka bir bebekle değiştirdiğini ve fırtınalı gecede gemi batınca istemeden kardeşinin ölümüne sebep olduğunu anlatıyordu. filmde leta'nın o fırtınalı gecede bebekleri değiştirmesi, geminin tahliye edilmesi, kendi yanlarında gelen irma dugard ve değiştirilen bebeğin bakıcısı, geminin batması ve değiştirilen bebeği kurtarmaya çalışarak peşinden sulara dalan bakıcı ile ölen bebek gösteriliyordu. ancak işin ilginci bu sahnedeki bütün karakterleri önceki sahnelerde şu ya da bu şekilde gördüğümüz, kim olduklarını bildiğimiz halde değiştirilen bebeğin bakıcısını ilk defa bu sahnede görüyorduk ve görünürde hiçbir önemi olmayan, kim olduğu bilinmeyen ve ağzını bir kere bile açmayan bu karakterin yüzü birkaç kere özel olarak gösteriliyordu. karakteri canlandıran oyuncunun adı linda santiago ve kapanış jeneriğinde rolü "credence's aunt (credence'in teyzesi/halası)" olarak geçiyor. ancak gelin görün ki kadının fiziksel özellikleri kendra dumbledore'un tanımına neredeyse birebir uyuyor :

    - credence'in bakıcısı... mı?
    - yoksa kendra dumbledore mu?

    izlemek isteyenler için filmdeki sahne tam olarak şuydu :
    - corvus lestrange hakkındaki gerçek

    harry potter and the deathly hallows kitabında harry, kendra'nın bir fotoğrafını görünce yazar j. k. rowling okuyucular için kadını şu şekilde tanıtıyordu :

    "yüksek bir topuz yaptığı simsiyah saçları, siyah gözleri, çıkık elmacık kemikleri ve düz bir burnu vardı. harry onun amerikan yerlisi gibi göründüğünü düşündü. muhtemelen kökenini işaret ediyordu."

    kendra dumbledore hakkındaki bu tanımlamayı düşünerek 2. filmde credence'ın teyzesi/halası olarak adı geçirilen ve özellikle gösterilen kadına bir daha dikkatli bakın şimdi. neredeyse birebir benzeşiyorlar. tabii, kendra'nın hikaye akışına göre bu sahnenin gerçekleştiği 1902 yılında ölmüş olması gerektiği haricinde. ancak söz konusu filmde hogwarts müdürü olmadan önce biçim değiştirme profesörü olması gereken dumledore'u karanlık sanatlara karşı savunma dersini öğretirken, dahası o yıllarda henüz dünyaya bile gelmemiş olması gereken minerva mcgonagall'ı da çoktan hogwarts'ta öğretmenlik yaparken görmüştük. yani olmaz olmaz demeyin. rowling'in neler planladığı hiç belli olmaz.

    ben 3. filmde ariana-kendra-percival dumbledore da olursa film tam "dumbledorelar'ın sırları" olur diyordum ama kendra zaten kadroda varmış, ariana ve percival'ın geleceği de bence artık kesinlik kazandı. 15 nisan'ı muhabbetle beklemeye devam *
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap