68 entry daha
  • afd oy kaybetti, bu dogru olsa da bu durum, almanya'daki yabanci düsmani sayisinin azalmasi ile alakali degil; basarisiz politikalari ile alakali.

    afd 2015 yili ve sonrasindaki göcmen krizi ile birlikte arkasina güclü bir rüzgar almis olsa da yapilabilecek en kötü politikayi yaparak halkin gözünden git gide düsüyor.

    afd'nin secim programi, hitap ettigi kitlenin hosuna gitmedi. detaylari surada anlatmistim: (bkz: #124273486)

    son olarak da pandemi döneminde asi ile alakali konularda parti icinde her kafadan bir ses cikmaya baslamisti. bazi vekilleri covid 19'u "gribin agir hali" diye degerlendirirken, bazi vekiller ise pandeminin esasinda hic olmadigi iddia eden "querdenker hareketi" ile birlikte eylemlere katildilar; isin ilginc yani ise parti yöneticileri de asilama hizinin almanya'da oldukca yavas olmasindan dolayi hükümeti elestiriyordu... neyi savunduklari belli olmayan bir parti izlenimi vermeleri, kendi tabani ile alakasiz parti programinin üzerine tuz biber oldu.

    ayrica parti'nin parlamento lideri ve parti yüzü olan alice weidel lezbiyen olmasina ragmen partisinin homofobik siyaset izlemesi de sanirim afd'nin nasil bir kafa karisikligi icerisinde oldugunu en iyi aciklayacak örnek olabilir...

    parti daha sonra da "federal anayasa koruma teskilati"nin radarina takildiktan sonra basinda cikan "asiri sagin ve anti demokratik yönelimlerin takip edilecegi" haberleri üzerine afd secmenleri zaten kendilerine "yabancilarin hayatini zorlastiracagiz"dan baska hicbir sey sunmayan ve kararli ve ciddi bir parti izlenimi cizmeyen afd'den kopmaya basladilar.

    fakat ilgili konunun altini tekrardan cizmek istiyorum; almanya'da yabanci düsmanlari veya yabanci düsmanligi azalmadi, sadece afd'den vazgecmeye basladilar yavas yavas. eger afd'nin aksine ciddi ve tutarli bir parti gelirse veya afd dogru politikalari izlerse, yabanci düsmanlarinin oylarinin tekrardan bir cati altinda toplandigini su andaki konjonktür degismezse görecegiz.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap