7 entry daha
  • konuyu özetleyenler meramlarını yeterince açıklamışlar, tekrarlamaya gerek yok. bu seriyi okuyup okumamak arasında kalanlar için söyleyeceğim birkaç şey var.
    17-18 yaşından küçükseniz bu seriyi okumayın. samimiyetle söylüyorum bunu. bilişsel gelişimi henüz tamamlanmamış kişilerin okumasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.

    sonu kesinlikle tatmin etmiyor. açıkça anlatmayacağım ama insanın ağzında yavan bir tat, gözünde akmaya tenezzül etmeyen bir yaş bırakıyor.

    yaoi okuyacağınızı sanmayın, bu bir istismar hikayesi. boy love denen ve genelde vanilya işlenen bir konu kesinlikle yok. sistemli bir istismarı okuyoruz seri boyunca. 67 bölüm az görünebilir ama bölümler uzun ve yorucu.

    kitap, senaryo, hikaye yazmayı, kurgulamayı sevenler okusun. tabii 18 yaşından büyük olmak kaydıyla. değilseniz bu seri sizin hikayeyi ve gerçeği algılama biçiminizi bozabilir. bir anda triplere girebilirsiniz.

    hikaye içerisine yedirilmiş birçok sezdirme ve gönderme var, bunları yakaladıkça kendinizi tatmin olmuş hissedebilirsiniz. yazar-çizer hikayesini üst üste dizdiği katmanları aça aça anlatıyor, bu açıdan çok başarılı buldum. sonuna gelene kadar tahmin etmeyeceğim şeyler oldu, belki başkaları tahmin edebilmiştir ama hiç zannetmiyorum. sonunu benzetebileceğim tek şey bir ouroboros olacaktır. kendi kuyruğunu ısıran bir yılan. ısırmakla kalmayıp sindiren, sindirdikçe büyüyen ve kendini tüketirken yeniden doğan bir hikaye. çemberin tamamlandığını hissediyorum, buna rağmen zerrece tatmin olmuyorum.

    kişisel tavsiyem: okumayın. okutturmayın. kimseye tavsiye etmeyin.
    .
    .
    .
    hikayeyi okuyup spoiler'lı yorum almak isteyenler için:
    --- spoiler ---

    sonunda woo'nun yanarak ölmüş olmasını çok isterdim. hastane sürümcemesini hiç yaşamasalardı keşke. yaşlı kadın detayı tamamen woo'nun annesine (annesinin çocukken woo'yu yastıkla boğmaya çalışırken babasına yakalanması çemberini tamamlamak amacıyla) bir göndermeydi.

    ucu açık bırakılmış gibi görünse de bum'un öldüğüne eminim. zaten birbirlerine verdikleri söz çemberi de bu şekilde tamamlanmış oluyor.

    fotoğrafın polis tarafından bulunamamış olması muhtemelen woo tarafından yok edildiğini, çöpe atıldığını düşündürdü bana. muhtemelen bunda bum'un ona ihanet ettiğini düşünmesinin etkisi var. bu da bum'un polisin elinden kurtulmasına neden oluyor. bu çember de tamamlandı.

    yalnız woo'nun neden günlerce gecelerce bum'un adını sayıkladığını tam olarak çözemedim. bu bir nefret ifadesi miydi? eline geçirirse öldüreceği anlamına mı geliyordu yoksa onu gerçekten yanında mı istiyordu? bence ilk seçenek ama kafamda tam oturmuş değil bu. kimileri bum'u annesine benzettiği için seslendiğini yazmış ama bence öyle olsa "anne" diye seslenirdi. bilincinin bir şekilde yerinde olduğunu gösteriyor bu.

    yüzük detayı bir miktar can sıktı. daha sonrasında yüzüğü woo'ya hiç vermemiş olmasının nedeni ondan ümidi kesmesi miydi? woo'nun birden bire 180 derece dönmesine anlam veremiyor olduğu için mi yüzüğü hiç vermedi? açıkçası ben bir noktada yere dökülmüş hapları woo'nun bulmasını ve pişmanlıktan kudurmasını beklemiştim. olmadı. seri o noktada biraz daha uzayabilirdi ama bu kez hikayenin sonu değişirdi muhtemelen. çünkü bum, woo'nun hislerinden emin olsaydı dedektifi öldürebilirdi, belki olaylar oraya kadar bile gelmeyebilirdi.
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap