772 entry daha
  • hakkında girilen entry lerden, diziye belgesel muamelesi yapan insan kitlesini ortaya çıkarmış dizidir. şimdi istediğiniz kadar oturun zamanın ötesine gönderin bunu,parmaklarınız uyuşana kadar. ama bu bir dizidir nihayetinde, bir takım şeyleri geçecektir,hatta bunu yazarların, yapımcıların keyfine göre bile yapabilir. muhalefet etmek için şunu bile söyleyebiliriz istersek; deniz gezmişin prangalarını daha uzunca bir süre çıkartamadılar aslında,aaa bu dizi ne kadar çabuk geçti orayıı!!

    evet,bizleri en çok ağlatan detayları verir,çocukların güzel yüzlerini gösterir gülümserken. ama "ağlatalım" diye değildir bu, sadece yakışıklı bir adam ölmüş gibi anlatıp ajitasyon yapmak da değildir. o detayları verirler çünkü; adi bir şekilde öldürülmesine dakikalar kala,ertesi gün babası üzülmesin diye ayakkabıları hakkında açıklama yapma ihtiyacı duyacak kadar, içtiği -daha iyi- sigara için mazeretini sunacak kadar güzel,ince düşünceli ve bu derece de-bencil (buraya başka bir tanım bulamadım kusura bakmayın) çocukların egoist güç gösterilerine kurban edilmesidir esas acı olan,bu ülkenin her kurumundan nefret ettiren. esas anlatılacak şey bu naif öğelerdir, ideolojik kısmı herhangi bir açık oturumda da tartışılabilir mesela.

    bir kişiye kızıldere'yi öğretti mi bu dizi? bir kişinin google'a mahir çayan yazıp kimmiş diye öğrenmesine sebep oldu mu? sadece bir kişi merak edip 70lerdeki öğrenci hareketleri hakkında bir sayfa yazı okudu mu? bitmiştir. belgesel olmayan bu yapım, bir dizi olarak üstüne düşünden çok daha fazlasını yapmıştır. her ne sebeple bu hale gelmiş olursa olsun, şu an apolitik, anti-akademik, televizyon eksenli bir gençlik var türkiye'de. onların kafasına, bir kelime soksa anlattığı dönemle ilgili, görevinden fazlasını yapmıştır zaten.

    atladığı cümleyi, anlatmadığı insanları geçin; 3 masum üniversite öğrencisinin sallandırıldığı (çok özür dilerim bu terim için ama diğerleri yeterli gelmiyor hareketin adiliği için), 10 tanesinin katledildiği, binlercesinin ve onların ailelerinin acılara gömüldüğü gerçeğini ekrandan üstümüze fırlatmış ve bunca yıl sonra utançtan başımızı kaldıramamamıza sebep olmuş mudur? o zaman,isteyen geri kalanını açıp kitaplardan öğrensin bir zahmet. ya da çok önemsiyorsanız siz yazın kitaplarını,biz de okuyalım hatta gururla.
549 entry daha
hesabın var mı? giriş yap