8 entry daha
  • rıza zelyut tarafından ulusal kanal'da, canlı yayında şöyle anlatılan şahıs:

    - akşam gazetesi'ne, o tarihte fethullah gülen'le olan yakınlığı nedeniyle ve gülen'in ricası üzerine patron mehmet ali ılıcak tarafından getirilmiş.

    - ilk vukuatı şu olmuş: mesut yılmaz ve abdullah çatlı'nın beraber göründüğü bir fotoğraf bir dyp milletvekili tarafından -sanırım- 20.000 dolar'a- alınıp, özer çiller'e verilmiş. özer çiller, bunun gerçek olup olmadığının kontrol edilmesi için, akşam gazetesi'ne göndermiş. orada elden ele dolaşmış ve sonunda photoshop olduğu kanaatine varılıp, fotoğraf çiller'e iade edilmiş. fotoğrafın kaynağının araştırılması sonucunda tuncay güney'e ulaşılmış. küçük çapta bir fırtına çıkmış, ama tuncay güney akşam'daki yerini korumuş.

    - ikinci vukuatı: tuncay güney, yönetime gidip, kuzey ırak'ta iyi ilişkileri olduğunu öne sürüp, talabani ile bir röportaj için para istemiş. yolculuk ve gerekirse orada sağa sola yedirmesi için para verilmiş. dönüp geldiğinde, bir röportaj ve talabani'nin bir topluluk içinde göründüğü ve tuncay güney'in uzaklarda bir yerde göründüğü tek bir kare fotoğraf sunmuş. röportajın masa başında yazılmış ve düzmece olduğuna karar verilmiş. tuncay güney yine akşam'daki yerini korumuş.

    - üçüncü vukuatı: akşam gazetesi arşivinden, abdullah çatlı'nın düğünde dans eden bir fotoğrafının "aşırılıp" başka bir gazeteye satılması. sanırım, bu bardağı taşıran son damla olmuş.

    fatih altaylı'nın kanal 1 anahaber'de verdiği bilgiler ise şu şekilde: 2001 yılında tutuklanmasının asıl sebebi, change denilen otomobil yolsuzluğu imiş. bu konuyla ilgili sorgulanması esnasında, kendi talebiyle ergenekon adlı bir örgütle ilgili bir dosya sunuyor. bu dosya araştırılıyor ve takipsizlik kararı veriliyor. kendi soruşturmasında ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor ve yurtdışı yasağı konuluyor. bu yasak hala mevcutken, bir şekilde yurtdışına kaçıyor. samanyolu'na program çekmek hangi ara olmuş, onu sanırım bilemiyoruz.
351 entry daha
hesabın var mı? giriş yap