34443 entry daha
  • müzelerde ve sergilerde flaş kullanarak fotoğraf çekilmesi yasaktır. müzeler, genelde bunun sebebini kamera flaşının resimlerdeki pigmentlerin zarar görmesine sebep olabileceği endişesi olduğunu dile getirir.

    bazı pigmentler gerçekten de ışığa duyarlıdır. ışık bu pigmentleri parçalayan kimyasal reaksiyonları hızlandırır. müze ve galerilerdeki aydınlatmalar hasarı en aza indirmek üzere dikkatlice düzenlenir ve kontrol altında tutulu.

    modern kameralı telefonların ise flaşları ile ekstra bir hasara yol açması pek de olası değildir. zarar verdiklerine dair de doğrudan bir kanıt bulunmaz.

    bazı uzmanlar kamera flaşlarının vereceği zararın müze ve sergideki ışıkları her gün birkaç dakika daha erken kapatılarak dengelenebileceğini savunmaktadır.

    bir müzenin gözünden flaşın yasak olma sebebine bakarsak; çekilecek fotoğrafların paylaşılması ile önünde sonunda müzeye gelecek kişi sayısını azaltacağı ve kartpostal ve kopya çıktı satın almak üzere müze içerisindeki hediyelik eşya mağazasına gitme ihtiyacını sonlandıracak olmasıdır.

    kaynak
7352 entry daha
hesabın var mı? giriş yap