1 entry daha
  • bir yandan sorguladığı ve olayın tarafı olan insanlara dahi "soruşturma gizlidir, sorgulama hakkında dışarıda konuşmayınız" talimatını verirken, diğer yandan yürüttüğü gizli soruşturma ile ilgili -aramalarda ele geçirildiği öne sürülen cd'lerin seri numaralarına varana kadar- envai çeşit bilgi ve belgenin, gazete sayfalarında cirit atmasına kılını kıpırdatmayan savcı.

    a) bu bilgi ve belgeler uydurmadır. bu durumda, bunların gerçek olmadığını kamuoyuna açıklamak ve yayanlar hakkında işlem yapmak durumundadır. çocuk oyuncağı değil bu. suçlamalar manşetten, düzeltmeler satır aralarında veriliyor (ya da hiç verilmiyor). insanlar zan altında kalıyor, lekeleniyor.

    b) bu bilgi ve belgeler, kendisinin bilgisi ve rızası dışında sızmaktadır. bu durumda, birinci elden soruşturma açıp, ekibinde bu bilgi ve belgeleri sızdıranlar kimse, onları bulup, gerekli işlemi yapıp, "arzu edilmeyen bir bilgi sızıntısı olmuştur. sorumluları hakkında işlem yapılmıştır, tekerrür etmeyecektir" diye kamuoyunu bilgilendirmesi gerekirdi. bu saatten sonra bunu yapsa dahi, artık geçtir, kamuoyu nezdinde tarafsız ve önyargısız olmadığı imajı yerleşmiştir.

    c) bu bilgi ve belgeler, kendisinin bilgisi dahilinde basına sızmaktadır. bu durumda, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur. bu ne biçim gizli soruşturmadır, bu ne mene tarafsız yargı mensubudur?

    savcının bu olaya yaklaşımı, hareket tarzı, soruşturma etrafında yaratılan aura, yücel aşkın ve şemdinli iddianamesi olaylarını ve bunların müsebbibi savcıyı şiddetle hatırlatmaktadır. kendisinin geleceğinin de o skandalı yaratan ferhat sarıkaya'ya benzemesi kimseyi şaşırtmamalıdır. şikayetler hali hazırda vardır. bunların haklı bulunup, ferhat sarıkaya benzeri bir işlem yapıldığı takdirde, kimlerin nasıl bir yaygara koparacakları, ferhat sarıkaya başlığı altında incelenebilir.
783 entry daha
hesabın var mı? giriş yap