95 entry daha
  • akilli olan bir insan evladinin 1 haftalik kullanim ve kiyaslama sonucunda tum eksikliklerine ragmen windows' un kullaniciya hayati cok daha fazla kolaylastirdigini kabul etmesi gerekir.

    aliskanlik olusursa tabi ki mac os da gayet guzel, her turlu islemi her iki sistemde de yapiyorsunuz ama windows' un kullaniciya bir tikla yaptirip da mac in kimi zaman hic yaptiramadigi ufacik basit islerle, mac' in sunup da windows' un sunmadigi ufak tefek guzellikler kiyaslandiginda windows fersah fersah ileride. bunun disinda kiyaslama yapacak durumda degilim simdilik. sistem takilmasi ve benzeri duraklama, aksama, yavaslama gibi seyler mac os x'de de gayet de belirgin sekilde oluyor ama sayisi windows'ta daha fazlaydi gibi.

    en dikkatimi ceken sey, mac os da yillar sonra iki dugmeli, hatta bes dugmeli mouse a gecmis durumda. ancak bu dugmelerin hakkini veremiyorlar bence. windows'ta bir dosyayla ilgili yapabileceginiz islerin pek cogu, bazi durumlarda hepsi sol veya sag dugme veya bunlarla birlikte mouse hareketiyle yapilabilmekte. mac'te ise sag dugme esantiyon gibi, var da her seyi de devletten beklemeyin mantigiyla klavye kombinasyonu istiyor sizden. ben tabi ki bilemiyorum bu kombinasyonun ne olacagini, yillarin mac'cisi ventolin' e soruyorum, bu niye olmuyor diye, o da diyor ki olm o oluyor ama su tusa da basarsan ayni anda. yemisim. bu arada sunu da eklemeliyim, mac, eger vakit ayirir da kendinize gore sekillendirmek isterseniz klavye ve mouse gayet size ozel hizmetler sunmakta, kisayollari da bazi durumlarda siz belirliyorsunuz ki, kisisel olmasi acisindan gayet guzel.

    neyse, sonuc itibariyle benim alismamis olmamdan kaynaklanan seyler de olduguna eminim ama windows' un verdigi hakimiyet ise kullaniciya, yani kopeginiz oluyorsa sizin, mac os evin nazli, kaprisli, az sevdiren kedisi gibi, sizin ama o ne kadar ve ne zaman isterse.
391 entry daha
hesabın var mı? giriş yap