34572 entry daha
  • silikonlu memeleri icat eden doktor frank gerow'un hikayesi. frank gerow bir gün ofisinde içinde kan olan bir torbayla oynuyordu ve kan torbasının yumuşaklık ve esneklik olarak karısının memelerini andırdığını farketti. doktor gerow aynı yumuşaklığa silikonla da ulaşabileceğini tahmin etmişti. ilk yapılan silikon meme deneysel olarak esmeralda isimli bir köpeğe 2 haftalık bir süre için takıldı. amaç derinin altına yerleştirilen silikonun vücuda zarar verip vermeyeceğini veya vücudun buna reaksiyon gösterip göstermeyeceğini ölçmekti.

    köpeğe hiçbir zarar gelmeyince denek olarak insanlara yönelmeye karar verdiler. o günlerde eski bir dövmesini sildirmek için kliniğe gelen timmie jean lindsey ismindeki kadına bu deney için gönüllü olup olmayacagi sorulduğunda kadin sırf merakına yenik düştüğü için kabul etti. deneyden sonra meme boyutu b-cup'tan c-cup'a yükselmişti. timmie jean lindsey daha ameliyat olduğu yerden çikip eve dönene kadar bir çok kişinin iltifat ve laf atmasına maruz kalmıştı. timmie jean lindsey günümüzde 80 yaşını devirdi ve o günleri dün gibi hatırladığını söylüyor.

    1963 yılında bulgularını plastik cerrahi konferansında tanıtan doktor frank gerow büyük ilgi çekti ve bundan sonra memeye takılan silikonlar büyük bir hızla yayılmaya başladı. o güne kadar meme büyütme operasyonlarında sünger ve benzeri çeşitli maddeler zaten kullanılmaktaydı ama hicbiri gerçek meme yumuşaklığını ve esnekliğini yakalayamamıştı. frank gerow'un icat ettiği silikon çeşidi devrim niteliğindeydi.

    kaynak: https://www.bbc.com/news/magazine-17511491
7042 entry daha
hesabın var mı? giriş yap