170 entry daha
  • son derece keyifli bir maç.

    lakin şimdi "hoyt bee chelsea gibi bir devi yendik" hamasetini bir yana bırakıp yıllar sonra gelen bir türk takımını bir avrupa kupası finalinde görme şansını gerçekleştirmek lazım. ben zico'nun yerinde olsam tek bir türk tv'si - gazetesi ve sitesine maruz bırakmadan takımı ıssız bir adaya götürür 6 gün orda rövanş maçına hazırlardım.

    maçla ilgili en güzel yorumu hemen maçtan sonra ntv'de rıdvan dilmen yaptı "chelsea ohoo biz bunları nasılsa yeneriz diye serdi ikinci yarıda". bu doğru. aslında bana öyle geliyor ki fenerli futbolcular da işin ciddiyetini ilk yarıda top ceza sahasına süzülürken ve de önder turacı kendi 6 pasında topu beklerken drogba'nın bostancı'dan yetişip kafayı çakmasıyla anladılar. o zamana kadar "ulen çeyrek finaldeyiz, vay be biz neymişiz" diye düşünüyorlardı herhalde. oynadıkları takımın kasımpaşa olmadığını anlayana dek neyse ki sadece tek gol yediler, o da volkan demirel sayesinde. volkan çok enteresan bir değişim geçirmiş. sahada nerdeyse elinde aynayla dolaşan "allahım çok süperim" tavırlı adam gitmiş, her nasıl olduysa gayet konsantre, alçakgönüllü ve işini ciddiye alan bir oyuncu gelmiş. böyle devam ederse birkaç sezon sonra sezonda birkaç kez chelsea'ye karşı oynayabilir herhangi bir ada takımında.

    londra'da ne olur? belli olmaz. o maç sahiden 3 ihtimalli. stamford bridge'in atmosferi diğer yerlere benzemiyor. üstelik chelsea yaralı boğa şeklinde işin ciddiyetini anladı (halbuki maçtan önce anelka demişti onlara, "ya muhteremler siz bunları karamürsel sepeti sanıyorsunuz ama elinize verebilirler" diye). artık anelka'nın haklı olduğunu biliyorlar. her ne olursa olsun cidden süper bir rövanş maçı bekliyor bizi.

    not: deivid'in golü roberto carlos'un 97'de fransa'ya attığı şu efsanevi frikik golü ayarındaydı. top son saniyede doksanı görüp yön değiştirdi resmen ya! böyle gol sahiden ender olur.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap