8 entry daha
  • isi bir sekilde toefl, gre vb sinavlara dusmus dunya uzerindeki tum insanlarin yasamasi gereken aci tecrubeleri organize eden sirket. parasini odediginiz sinavin tarihini keyfi olarak degistirebilirler ve siz bunu sinav gunu sinav yerine gittiginde ogrenirsiniz. herhangi bir refund soz konusu degildir tabii ki, sinav belirsiz bir tarihe bile ertelenmis olabilir. sadece kayit oldugunuz yerde sinava girebileceginiz icin zamaniniz darsa ayni parayi odeyerek baska bir yerde sinav ayarlamak zorunda kalirsiniz. (brezilyali bir arkadas bu sebepten toefli uruguayda almis, saka gibi) ayni sey, yani sinavin tarihini degistirmek mumkundur ama makul bir ucret karsiliginda pek tabii ki.

    sinavin istedikleri versiyonunu (paper based, computer based vs) istedikleri lokasyonda istedikleri zaman araliginda koyarlar cikarirlar, secme degil tabi olma durumundasiniz.

    sinav sirasinda 4 tane okula bedava sonuc gonderecegini soyler bu sistem, siz de basinizda yetkili adamla beraber doldurursunuz. sonra skorun gitmedigi haberi gelir, attiginiz maile 1 hafta sonra gelen cevapta boyle bir talebin kendilerine ulasmadigi belirtilmektedir. skoru beraber gonderdiginiz hergele berbat turkcesiyle kendilerinin herhangi bir sorumlulugu olmadigini sadece sinavi yaptiklarini soyler, sizi fazla konusturmadan kapatir telefonu. pasa pasa parayi oder skoru tekrar gonderirsiniz.

    nasil bir mali sisteme tabilerse turkiyede aldiginiz bir hizmetin odediginiz ucretinin bir faturasini da almak mumkun degildir. resmi olarak tutarini belgeleyebileceginiz bir belgeyi adamlardan istediginizde 4-5 maillesmeden sonra "evet o sinava su tarihte girdiniz ve su kadar para odediniz" icerikli mail gelir. evet bu aynen mailin icerigidir, sanki ben bilmiyormusum gibi piskin piskin boyle yazarlar.

    devlet gibidir bu kurum. oyle keyfidir oyle para duskunudur ki anlatmak mumkun degil. verdiginiz paranin geri donusu mumkun degildir ama kazara eksik para tahsil etmis olsunlar pisman olup tovbe edene kadar burnunuzdan fitil fitil getirirler. sizin isiniz biter, kurtulursunuz ama her zaman yeni musteriler vardir...
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap