8 entry daha
  • dünya diktatörü gibi bir şey olsam yapacağım temel şeylerden biri mangadan anime uyarlamayı ve kitaptan dizi ya da film uyarlamayı yasaklamak olur.

    evet iki büyük sektörü komple öldürdüm gibi bir şey ama. bu insanlığın iyiliği için gerekli bir adım olur gerçekten. anime ve film uyarlamaları kaynak materyali mahvetmekten başka bir işe yaramıyorlar. karakterlerin en temel özelliklerini, hikayenin en başlıca konseptlerini anlamıyorlar, yalan ediyorlar ya da izleyici kitlenin beğeneceği şekilde değiştirerek mahvediyorlar.

    eğer kaynak materyal aktif olarak çıkarılmaya devam ediyorsa, uyarlamanın etkisi kaynak materyale de yansıyor; uyarlama kaynağa uyacağına, kaynak bu sefer uyarlamaya uymaya başlıyor, haliyle o da temelinden kopup saçma sapan yollara sapmaya başlıyor. çekirdek kitlenin elinde bu sefer mahvolmuş bir kaynak ve bakmaya değmez bir uyarlamadan başka bir şey kalmıyor. halbuki seriye kimse dokunmasaydı eser düzgünce, istendiği gibi devam edip bitecekti. uyarlama evet ticari olarak büyük kazanç sağlıyor ama insanlığın edebi birikimine zarar veriyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap