3 entry daha
  • street fighter şampiyonlar ligi çeyrek final maçıdır. o zamanlar 3 maç üzerinden oynanan maçların ilk ikisinde taraflar birer galibiyet aldığı için bu maçın oynanması gerekmiştir.

    ryu önceki turda blankayı zorlu geçen 3 maçın ardından dövmeyi başarmış ve turu geçmişti.

    ken ise önceki turda, 2 maç sonunda chun liyi tokat delisi yaparak çeyrek finale adını yazdırmıştır.

    aşağı yukarı denk güçlerde olan ve benzer dövüş karakterine sahip ryu ve ken'in eşleşmesi otoritelerce erken final olarak nitelendirilmişti.

    baki abinin atari salonunda en köşedeki ataride sokağa çıkan ryu klasik beyaz formasıyla sol tarafta, ken ise klasik mavi formasıyla sağ tarafta yerini almıştı.

    maçın başlamasıyla beraber ken'in üzerine koşan ryu üstüste gelen aduketlerle sendelemiş kafasında kuşlar uçmaya başlamıştı. bu fırsatı değerlendiren ken ryu'nun dibine kadar sokulup oryukeni koymuş ve ryu yere serilmişti. hemen depdepdepduketi başlayan ken bu darbeyi de vurabilse maçı kazanacaktır ancak hızla ayağa kalkan ryu aduketi basmıştır. aduketle yere serilen ken ayağa kalktığı anda seri yumruk ve tekmeler karşısında avantajını kaybetmiş ve ryu maça ortak olmuştu. ken'in aduket yapmaya çalıştığı sırada alttan oryuketi koyan ryu ken'i iki seksen bir doksan uzatmış ve maçı kazanmıştı.

    bu galibiyetle birlikte tarihinde 3. defa yarı finale çıkan ryu daha önce bu kupayı 1 kez kazanan dhalsimin rakibi olmaya hak kazanmıştı.

    edit: ryu'dan düzeltme geldi; ken'in klasik forması kırmızıymış. ken'in bu maçta mavi deplasman formasıyla çıktığını belirtelim. tabi ryu daha iyi bilir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap