4 entry daha
  • hey ma’nın albüme isimini vermesi şaşırtıcı değil. siyasi çağrışımlara sahip olan bu şarkının yazılması, james’in de sonunda dünyada gelişen olaylara bir söz söyleme ihtiyacından kaynaklanıyor olabilir. keza green day’in bile working class hero’yu coverlayıp bir misyon edinmesi garip karşılanmazken, james'in “now that the towers have fallen, so much dust in the air” diyerek yumuşak bir geçişle duygularını paylaşması normaldir. dünyada bu tip olaylara karşı nasıl bir vizyon değişikliği yaşandığından da dem vuruyor şarkı. zaten son sözü de yine kendileri söylemişler “war is just about business.”

    oh my heart’ta ise city of blinding lights * havası yakalamanız mümkün. semaphore yoğun geçen bir günün ardından dinlenebilecek bir dinginliğe sahip; tabii ki sözlerinden kendinizi soyutlayabilirseniz.

    albümdeki her şarkı uzun süre dinledikten sonra değerlenecek türden, fakat yine de skindiving akıcılığında ve etkileyiciliğinde bir parça olsaydı daha hoş olurdu sanki. ancak, bir sonraki albüm için 7 sene beklemek gerekmediği sürece sorun değil bu.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap