8 entry daha
  • (bu entry de, ilk yazılış tarihi olan 2008 yılı baz alınarak okunmalıdır.)

    iyice zıvanadan çıkmış bir forum. hakaretler, birbirine laf sokmaya çalışanlar gırla gidiyor. bir zamanlar bilgisayarı her açışımda ilk uğradığım liman olan alisamiyen.net'ten, uluburun batığı gibi geriye koskoca bir enkaz kalmış durumda. mühim bir hadise olduğundan değil ama daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yapmış, açılış sayfası olarak ayarlamıştım. internete girdiğim zaman ilk göz attığım siteydi. bunu belirtmek isterim.

    çok sesliliğin bazen ne kadar feci durumlar yaratabileceğinin de capcanlı örneği alisamiyen.net. üye yaş ortalaması da 18'e düşünce ne yazık ki böyle oluyor. oysa kurulduğu 2004 ve 2005 yıllarında öyle miydi?

    üye profillerinden kaynaklandığı için, abartmıyorum, neredeyse yarı akademik bir ortam dahi vardı denilebilir. futbol konuşan bireylerin meydana getirdiği "futbol forumu" klişesinin fersah fersah üstündeydi başlangıçta. tek bir kimseyi dahi tanımadığım bir ortamda hiç yabancılık hissetmemiştim sırf bu nedenle.

    özellikle ilk kurulduğu dönem/sene, gerçekten sayıca çok az kişinin yazdığı (abartısız yaklaşık 20-30 kişi), az ama öz, seviyeli ve usturuplu yazılan zamanları özletiyor şimdilerde. kır kahvesini/yalnızlar rıhtımını özletiyor... evet böyle bir bölüm vardı şimdikilerin, sonradan üye olanların hiçbirinin bilmediği, görmediği, yetişemediği...

    futboldan sıkılmayı başarabilen pek az kimsenin rağbet ettiği ama çok hoş arşivlik yazıların çıktığı bir bölüm. vakit, 2004'ün serin yazıydı. printer'dan çıkarıp saklamıştım o yazıları. hala duruyor. iyi ki de saklamışım. şimdilerde açıp okuduğumda, nereden nereye diyorum kendi kendime. sonradan kayıp otobana dönüşmüştü o bölüm.

    nicelik değil nitelik önemlidir her zaman ve bana kalırsa bir süre sonra üye alımı tamamen kapatılmalıydı. anılması gereken en büyük hata budur bence bu forumun tarihi açısından. bilmesi gerektiği kadar kişi zaten öğrenip üye olmuştu çünkü 2006'ya gelinceye dek. yani o iki yıllık süre içerisinde. göz göre göre çürüdü gitti işte bu forum da... akıbeti, yazık ki 2008 ve sonrası ekşi sözlük ile aynı olmuştur.

    o ilk dönemlerde dipsiz'e (forumda çöp tenekesinin ismi dipsiz kuyu idi) giden atışmaları hatırlayınca hala gülümsüyorum. flash tv'de geri dörtlü'nün yayınlandığı zamanlardı. ama o atışmalar bile çok güzeldi. zoban'ın, kiminle olduğunu hatırlamadığım bir tartışmada, "sen kimsin kardeşim?" atarlı sorusuna yazdığı cevap gözümün önünden gitmez, hala hatırladıkça gülümserim: "amatör ruhlu profesyonelim, yeşilköy pazarında don lastiği satıyorum"*

    forumun ilk açılan topicleri; "hoşgeldiniz, gelenler şöyle bir merhaba desin" ve samet köse'nin "exodos ve mataramızda tuzlu su" başlıklı yazısıdır.

    en çok rağbet gören bir diğer topic ise "ultraslan'ın konumunu sorgulamak" idi. sayfalarca yorum yazılmıştı o topice. foruma, normalde isim ve soy isimle kayıt olup yazılmasına karşın, rahmetlik alpaslan abi sadece ismiyle kayıt olmuş ve o da o topice bayağı bir yorum yazmıştı.

    2005 yılında nevizade vera'daki ilk buluşma, vatan'da yaptığımız halı saha maçı, daha kalabalık bir ekibin katıldığı cumhuriyet meyhanesi buluşması ve sonrakiler, hepsi ama hepsi daha dün gibi aklımda. (bkz: bana her şey seni hatırlatıyor)

    öncelikle birçok kişi için bir sır olarak kalan, ama hiç şüphe yok ki tüm forum tarihinin gelmiş geçmiş en sansasyonel, en dikkat çekici ve en unutulmaz şahsiyeti olan ersay ilhan'a, akabinde demlenenler ve cilacılar derneği'nin bahsettiğim dönemdeki üyelerine de (onlar kendilerini bilirler) bir selam çakıyorum buradan, en içteninden...

    ruhuna fatiha
    alisamiyen.net (2004-2007)
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap