• normali 4 yıl olan (tıp fakülteleri ,myoları haric tutarak,hadi biraz uzattın 5 yıl oldu diyelim hadi biraz da tembeldin 6 yıl oldu varsayalım ) universitenin 7 yılda bitirilmesinin altında yatan milyonlarca neden vardır aslında. bu konu bir insan hayatının irdelenmesidir. cunku hicbir normal insan evladı durduk yere okulu 7 yıl uzatmaz. okulun bir-iki dönem dondurulması gibi bir mevzuda yoktur. bir fiil okuyarak 7 yıl neden uzar bir okul? hos ben bu okulu müdürüm "yıl sonuna kadar bitireceksin" demese yine bitirmezdim de neyse..
    nedenlerden bazıları soyledir.

    -okulun ilk yılı ilk dönem bir kac derse gidersiniz ve sınıftaki insanları sevmezsiniz. bundan sonra gelen 2 yıl boyunca okula sınavlar dısında ugramazsınız.
    -3. yıl siz hala 1. sınıf olarak tekrar okula gelmeye baslarsınız bu seferde okula adapte olamazsınız.
    -final doneminde herkes ders calısırken siz antalya'da gunesleniyor olursunuz veya baska bir final döneminde konya'da yapılan bir organizasyonda görev aldıgınız icin konya devlet hastanesinden hasta raporu alırsınız.(hoca size takar,haksız da diyemeyecegim.)
    -hicbir vize ve finale calısmaz sınavlardan yarım saat once gider milletin son tekrarlarını dinler oyle sınava girersiniz(ki sözel derslerin hepsini bu sekilde gectim)
    -uzatmaların 6. yılında istanbul'a taşınır orda yaşamaya karar verirsiniz ama okulu bırakmaz sınavlara gelmeye devam edersiniz.
    -7. yıl geri doner bir ise girersiniz. e haliyle yine okula gidemezsiniz.
    -haspel kader son sınıf olursunuz artık tez asamasına gelinmistir ve siz o tezi 3. denemede verebilirsiniz ancak. 1. yıl tezi hazırlar sunumunu yapmazsınız, 2. yıl hocayla kavga eder hazırladıgınız tezi vermessiniz , 3. yıl hocaların bile bilmedigi bir konu secip oyle gecersiniz.

    daha milyon tane neden sıralanabilir.arada gecirdigim 2 ameliyatı,dugunleri cenazeleri saymadım bile.bunlar görünen nedenler aslında tek bir neden vardır yanlıs okul yanlıs bölüm tercihi.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap