4 entry daha
  • filhakika, burada 8 yılda bitirmiş olanı da var. birinci sınıfta tıfıl tıfıl takıldığın arkadaşların asistan olur. alt sınıflar onlara "hocam" diye hitap ederken, sen naber lem/kıs/şeker diye selamlaşırsın, ufaklıklar böyle wtf dercesine önce birbirlerine, sonra sana bakarlar.
    asistan arkadaşın, görevli olduğu sınavda, içinde bulunduğun bir sırayı komple başka sınıfa gönderirken, bir yandan da sana "mmmmhhh... hmpppffff... ummmhhh... sen kal" diye kaş göz işaretleri yapar. sınavda birşey sorduğunda, biliyorsa kopya verir. gözlerinin içine baka baka sınavda çekmediğin kopya kalmaz, arkadaşın oldukları için bir şey demezler, ne de olsa hukukumuz var diye.

    eski arkadaşların, okulu bitirebileceğine asla inanmaz çünkü okulu 7 seneye uzatabilmek için alltan aldığın derslerinin belli bir sayının altına düşmesi gerekiyordur ama sen okula sınavdan sınava, o da sadece kolay sınavlarda, sana telefonla bildirip haber verdikleri için gidiyorsundur.

    derken arkadaşlarının hepsi mezun olur. artık işi ciddiye alıp alttan derslere girmeye başlamışsındır. birinci sınıfın kıytırık dersine girdiğinde millet seni hoca zanneder, oturuşunu falan düzeltir, bacak bacak üstüne falan atmışsa toparlanır, başıyla hafif bir selamlama hareketi yapar, "merhaba hocam" der gibi ama sen gidip onların yanına oturup dersin başlamasını beklersin. olsun, onlar sana yine de "hocam" der.

    + kaçıncı sınıf hocam?
    - sekiz ehehe
    + oha... şey... yok yani...
    - ya anladım, kasma sen, rahat ol eheh

    öğrencimiz eger bir yandan çalışmamışsa, o zaman sıfır tecrübeyle 26-27 yaşında mezun olmuş bir adamın normal şartlarda iş bulması da zor olacaktır.

    kişi ya başka bir işte çalıştığı için, ya başka bir meşguliyeti olduğundan, ya da askere gitmemek için falan bu kadar geride kalmıştır. bazı andavalların zannettiği gibi, her okulu uzatan, askere gitmemek için falan uzatmaz, eninde sonunda paşa paşa gidecektir zaten.

    edit: ayar
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap