3 entry daha
  • 2001 yilinin kanimca en zeki ve iyi filmiydi bu. yonetmen daha once de crumb'i yapan terry zwigoff. steve buscemi her zamanki gibi muhtesem ve ilk defa basrol sayilabilecek bir rolde. thora birch de ne istemedigini cok iyi bilen ama ne istedigini bilemeyen, sanatci ruhlu outsider teenager rolune cuk oturmus.
    liseyi bitiren ve universiteye gitmek istemeyen enid ve rebecca'nin oykusu, film. zamanla rebecca, oyunu kurallariyla oynamaya baslayip is bulup kendi dairesine tasinirken, enid outsider olmaya devam ediyor, ve yollari ayrildikca film daha huzunlu hale geliyor.
    los angeles'da cekilmis olsa da, strip mall'lu, diner'li, ruhsuz suburb'lu, weirdo karakterlerin cirit attigi herhangi bir amerikan kasabasinda da gecebilecek bir oyku. enid'in almak zorunda oldugu bir art dersinde gelisen olaylarla da, ufaktan bir irkcilik elestirisi var filmde.
    filmde iki de muhtesem sarki var ki dinlemeye deger. biri filmin acilisini yapan, enid'i sarkiya dans ederken gordugumuz, hint erol buyukburc'u mohammed rafi'nin jaan pehechan hoo'su, ki filmin dvd'sinde sarkinin videosunun tamami var. digeri ise enid'in seymour'dan aldigi blues plaginda yer alan skip james'in devil got my woman'i. 1940'lardan bir blues klasigi bu. ve tek kelimeyle insani tus eden bir sarki. zaten, enid de tus oluyor sarkiyi dinleyince.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap