71 entry daha
  • doktorunuz ya da kadın doğum uzmanınız aksini söylemediği sürece hamilelik sırasında seks yapmak tamamen güvenlidir. hamleyken seks yapmak bebeğe zarar veremez. peniz ya da seks oyuncağının vajinanın ötesine geçmesi mümkün olmadığı için bebek de seksten etkilenmeyecek ve neler döndüğünü anlamayacaktır.

    hamilelik sırasında cinsel dürtülerin değişmesi de olağandır. bu konu endişelenecek bir konu olmasa da partneriniz ile konuyu konuşmak faydalı olacaktır. hamilelik sırasında seks yapmak çok zevkli gelebileceği gibi seks konusunda istemsizlik de oluşabilir. isteksizlik durumunda penetrasyon içermeyecek şekilde sevişmenin yollarını bulmanız da mümkündür. eşlerin karşılıklı olarak duygularını paylaşması bu süreçte önemlidir.

    risksiz bir hamilelik yaşanıyorsa seks ve orgazm olmak herhangi bir komplikasyona, erken doğum riski artışına ya da düşük yapmaya neden olmaz.

    hamileliğin ilerleyen dönemlerinde seks ve orgazm hafif kasılmalara neden olabilir. bu olduğunda rahim kaslarının sertleştiğini hissedersiniz. bu kasılmalar braxton hicks kasılmaları olarak bilinir ve rahatsız edici olabilir. ancak tamamiyle normaldir ve alarma geçmenize gerek yoktur. kasılmalar oluştuğunda gevşeme teknikleri denemek ya da kasılmalar geçene kadar uzanmak faydalı olabilir.

    hamilelikte seksten ne zaman kaçınılır?
    ağır kanama durumlarında doktorunuz cinsel ilişkiden kaçınmanızı tavsiye edecektir. plesanta düşük ise veya hematom mevcutsa seks, kanama riskini artıracaktır.

    amniyon kesesi açılmışsa (suyun gelmesi) seks yapmak enfeksiyon riskini artırabilir. serviks'te bir problem var ise erken doğum ya da düşük riski daha fazla olabilir. ikiz bebek bekliyorsanız ya da daha önce erken doğum yaptıysanız, hamileliğin son aşamasındaysanız seksten kaçınmak faydalı olabilir.

    partneriniz ya da siz hamilelik sırasında başka insanlarla seks yapıyorsanız kendinizi ve bebeği cinsel yollarla bulaşan enfeksiyonlardan korumak için prezervatif gibi bariyer doğum kontrol yöntemlerinden kullanmak önemlidir.

    hamilelikte iyi ve kötü seks pozisyonları:

    hamilelikte seks çoğu çift için güvenli olsa da pek de kolay olmayabilir. muhtemelen farklı pozisyonlar bulmanız gerekecek. rahat edeceğiniz pozisyonları partneriniz ile birlikte keşfetmek ve denemek doğru olacaktır.

    erkek partnerin üstte olduğu pozisyonda seks yapmak hem karındaki şişlik hem de memelerdeki hassasiyet nedeniyle rahatsız edici olabilmektedir. partnerinizin çok fazla temasta bulunacağı pozisyonlar da rahatsız edici olacaktır.

    yan yatarak seks yapmak (partner ile yüz yüze ya da kaşık pozisyonunda) daha kolay olabilecektir. kendinizi daha rahat hissetmek adına yastık gibi destekleyici şeyler kullanabilirsiniz. hamile kişinin üstte olacağı ya da doggy style da tercih edilebilecek pozisyonlardandır.

    kaynak: national health service - uk (birleşik krallık ulusal sağlık servisi)
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap