23 entry daha
  • hadi size çoğunuzun deniz ineği ile ilgili bilmediğiniz birşey anlatayım, deniz ineğinin gözyaşlarının göz yaşartan hikayesini.

    kendisine dugong da derler. kimseyle sorunu ve alıp veremediği olmayan bir deniz memelisidir. ne yazık ki insanoğlunun kendisi ile bir sorunu var. aborijinler onu etini lezzetli buldukları için avlıyorlar. ama daha kötüsü bu değil ! onu, sadece gözyaşını elde etmek için avlayanlar da var. doğru okuyorsun kardeş ! kim yapıyor bunu ? neden bir deniz ineğinin gözyaşı için böyle birşey yapılır? o gözyaşı neden bu kadar önemli ki insanoğlunu peşinde koşturtur?

    bu hayvanın bir diğer adı olan duyung, malay dilinde denizkızı anlamına gelir. bizim deniz ineği dediğimiz bu masum hayvana malezya , singapur ve endonezya'da deniz kızı gözüyle bakarlar. deniz kızının günümüzde insanlara göründüğü şeklin bu balık olduğu inancı, deniz kızının gözyaşının masalsı efsanesi ile birleştirilince gariban deniz ineği, gözyaşı sihirli güçlere sahip bir hayvana dönüşmüş cahil güneydoğu asya halkının gözünde.

    deniz ineğinin gözyaşına singapur'da "ayer mata duyong" denir. diyelim ki birisine aşık oldun, o kişi sana yüz vermiyor ! işte tam bu sırada kullanıyorsun deniz ineğinin göz yaşını. singapur , malezya , çin ve endonezya 'da büyük bir kitle , deniz ineği gözyaşlarının sevgi tuzağı ve sevginin uyarıcısı olduğuna inanıyor. kişinin kendisi ile eşleşmesi zor birisinin ona aşık olmasını, deniz ineğinin gözyaşı ile sağlamaya çalışan insanlar var halâ 2020'li yıllarda.

    bakınız, bu internet sitesinde ciddi ciddi deniz ineği gözyaşının yapabileceği mistik işler sıralanmış! neler mesela ? buyrun burdan.

    - kimin sana aşık olmasını istiyorsun? deniz ineği gözyaşını kullan ve kimi istiyorsan sana aşık olsun!

    - eşinin sana mutlak bağlı kalması için deniz ineği gözyaşını denemelisin !

    - romantizm sağlamak için bire birdir.

    - etrafınızdaki çoğu insanı büyüleyebileceksiniz.

    - size karşı aşk duygularını kaybetmiş birisinin içeceğine dökeceğiniz bir damla deniz ineği gözyaşı, kişinin size karşı hislerini geri kazanmasını sağlayacak.

    - kendiniz için en uygun eşleşmeyi, ama kendi arzu ettiğiniz doğrultuda gerçekleştirmek için bu gözyaşını kullanın !

    - deniz ineği gözyasını kullanarak kişiliğinizi geliştirin !

    - iş hayatında büyük başarılar sağlamanıza yardımcı olacak şey, deniz ineği gözyaşı değildir de nedir?

    yani çok salakça geliyor ve inanması zor değil mi? buyur bu videoya bir göz at. kıyı kasabası sakinleri, yakaladıkları deniz ineğinin gözyaşlarını bir bardakta toplamaya çalışıyorlar. bir balığı ağlatmayı nasıl başarıyorlarsa, pes doğrusu!

    tek bir video ile inanmam diyenler için buyrun, papua adasının fak fak isimli bölgesinde yakalanan bir deniz ineğinin gözyaşlarını almakla cebelleşen bir grup insan daha! paraya konduklarını düşünüyorlar.

    satıcılar hiçbir zaman net bir fiyat söylemiyorlar. ancak pazarlığa gramı için 3000 dolar civarında paralar isteyerek başlıyorlar.

    çok üzülüyorum bu devasa ve oldukça şirin hayvancağızın çektiklerine. bunun bir de dişi var ki fildişi fiyatına alıcı bulur karaborsada. genellikle zenginlere dekorasyon olur dugong dişi kullanılarak yapılan el işi oymalar.

    sonuçta , insanın olmadık şeylere inanması, para kazanmak uğruna akla hayale gelmeyecek yollara tevessül etmesi, doğayı da, güzelim hayvanları da , herşeyden önemlisi, insanoğlunun kendi içindeki insanlığı da katlediyor ve bu sayede sizler de asya cehaletinin bir yüzünü daha öğrenmiş oluyorsunuz!
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap