1 entry daha
  • dil bilgisi kit insanlar tarafindan kurulan, anlam bozuklugu tasiyan isim damlamasi.
    dogrusu ateizmden ibarettir. hatta en güzeli türkce konusup tanritanimazlik terimini kullanmaktir, ki bu uygulama asagida deginecegim yanlis anlayislari önlemeye büyük ölcüde katkida bulunur.

    "ateizmi bir din sanmak" sözünü kullanip daha sonra entry'sini silen arkadas ise bir noktayi gözden kacirdigimizi gösteriyor...
    ateizm yeri ve kisisi geldiginde bir din olarak tanimlanabilir. söyle ki:
    delikanli ateist öldükten sonra tanrinin karsisina ciktiginda ona siktir ceken ateisttir.

    sizlere söyle aciklayalim: "tanri yok" demekle bitmez is. "tanri varsa da ona tapmiyorum" demek gerekir ek olarak; "benim tanrim degilsin" baska bir deyisle.
    elbette buraya kadar gelenler de burada ikiye ayrilabilir, ve bu son tümceyi su sekilde kuranlar da cikacaktir:
    "tanri varsa ve o allah yada yehova'ysa (buraya muhtelif tanrilarin listesi eklenir madde madde), o benim tanrim degil."

    kisacasi nasil musevilik, hristiyanlik, müslümanlik ve daha binlercesi muhtelif seylere tapinmak üzerine kurulu dinler ise, tanritanimazlik da hic bir seye tapinmamak üzerine kurulu bir din olarak yorumlanabilir. din'in günümüzdeki tanimi kanimca fazlasiyla özellesmis durumdadir.
    ben din demem, o ayri, ama diyene de akil ve mantik sinirlari cercevesinde oldugu sürece bik bik etmem. hani "ateistin dini tapinmamaktir, kitabi büyük birlesik kuramdir, matematiktir." gibi bir cümleye eyvallah derim yani.

    bir de dipnot düselim: benim tanrim degilsin'in en güzel örnegini conan kullanmistir crom'a karsi.

    edit: cehaletini sikeyim ey sözlük ahalisi...
    defalarca okunup oylanmis entry'de "musevilik, hristiyanlik, müslümanlik ve daha binlercesi muhtelif seylere tapinmak üzerine kurulu dinler" kalibindaki anlatim bozuklugunu görüp de bunca zamanda bi mesaj atmayan bi güruha baska ne denir ki?.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap