4 entry daha
  • meşhur siirt grubunun personeliydi. 1988’de ibrahim şahin abd dönüşünde siirt’e özel harekat şube müdür olarak atanınca hayatı değişti. ayhan akça ve o tarihte komiser olan ercan ersoy ile ibrahim şahin’in en yakınındaki kişiler oldular. ayhan akça şahin’in hemşehrisi idi. ercan ersoy polis akademisi talebesiyken ülkücülük nedeniyle ilişiği kesilmiş, normalde emniyet amiri-müdürü olması gereken bir komiserdi. ziya bandırmalıoğlu ise herkesin dediğine göre deli doluydu. elbette siirt grubu sadece bu kişilerden oluşmuyor ancak kamuoyu en çok bu kişileri biliyor. mesela son olayda hayatını kaybeden şahin arslan da diğerleri gibi siirt grubundan bir özel harekat polisi idi.

    ibrahim şahin siirt’te 1988-1990 arasında sayısız çatışmaya girdi. bölgede fırtına gibi estiler.

    1990’da ibrahim şahin istanbul özel harekat şube müdürü olunca siirt grubundan ikna ettiklerini istanbul’a aldı ve burada da aynı hızda çalışmaya başladılar. yine diyarbakır grubundan olan ama pöh içinde cesaretleri ile tanınan ayhan çarkın ve oğuz yorulmaz da istanbul’a alındı. peş peşe pek çok baskında da en önde çarkın ve yorulmaz girdi.

    nihayet şahin daire başkan vekili olarak ankara’ya atanınca, ekip ankara’ya geçti. bu tarihten sonra da işler çok ama çok karıştı..
hesabın var mı? giriş yap