144 entry daha
  • vakit yazarlari'nin isguzarligi ortaya cikmisken, tekbir giyimin sahibi tüm dünya erkeklerinin hayalini gerceklestirip 3 kadin almisken, italyada secimleri berlusconi kazanmis, amerikada demokrat adayin kim oldugu hala belli degilken, yagmurlu bir bahar gününde galatasaray'in fenerbahceyi mecidiye koyde 1-0 skorla gectigi musabaka..

    derbinin telasi pazartesi gününden basliyordu.. fenerbahce cephesinde hadise güle oynana yasaniyor, floryada 23 nisan coskusu futbolcu cocuklarinin metin oktay tesisini basmasi ile yasaniyordu.. hafta icinde lincoln "derbide gercek lincoln'u goreceksiniz" diye cosarken, fiorentina'li yetkililer "dünya gozuyle gorelim bakalim sabriyi" diye biletix gisesinden bilet almaya kasiyorlardi.. yurt genelinde, yavru vatan kibrista ve dünyanin cesitli ülkelerinde taraftarlari derbi atesi sarmisti.. mac saati yaklastikca insanlari uyku tutmuyor, insanlar bu uykusuzluk icinde lincoln'un sakatlandigi haberini aliyorlardi.. galatasarayli yetkililer hafta icinde oynanacak chelsea-liverpool macini düsünerek lincoln'u fenerbahce maci kadrosuna almiyorlardi.. onun yerine romanyadan hagi, brezilyadan jardel, almanyadan feldkamp, etilerden alp yalman stada cagriliyor, futbol federasyonu'nun hagi'nin lincoln'un yerine oynamasi istegine verdigi tepki "hahaha" dan ibaret oluyordu..

    galatasaray teknik direktorsuz, fenerbahce edu'lu bir kadro ayarlamisti bu maca.. galaksi'nin bu en onemli maci icin hazirliklar tamdi.. galatasaraylilar arasinda "kutlu dogum haftasi" muhabbetleri donerken 17 yasindaki recep "kutlu feneri yeniş haftasi olsun" dediginde yeni acikta buz gibi bir hava esiyordu.. taraftarlar mac boyunca recep ile konusmuyor, recebin tezahuratlara katildigi anda tezahurati kesiyorlardi.. eski acik tribununde ken, çunli ye "aduket" cekiyordu.. bir an mac icinde volkan'in "yep yep" cekeceginden korkmadigimi soylesem yalan olur..

    bu sartlar altinda mac prezentabl hakem firat aydinuz'un baslama isareti ile basladi.. galatasaray lincoln'suz bir kadro olusturmusken ileri hattini nonda, ümit karan ve edu drecana ile kurmus 3 lü forvete şey etmisti.. fenerbahcede ise genc semih yedekler arasindaydi.. taraftarlar gencler birligi macindaki kediyi yakalamis, fenerbahceli oyuncularin oturdugu yere dogru "tut kis kis" cekiyorlar ama kediden beklenen randimani alamiyorlardi..

    kontrol bir güney amerika futbolu sahada ceyran ederken, arif'in kopenhagda yandan disari attigi pozisyonun aynisini ümit karan yakaliyor, fakat topu direge nisanliyordu.. maci televizyondan seyreden arif "bir sonraki sefere olucak lan" diye icinden gecirirken dünyanin en iyi futbolcusu,ama bugun biraz kotu oynayan (boyle diyelim de alsinlar lan.. sabri'nin sezondaki en iyi oyunu oldugunu aman ha duymasinlar) sabri iceriye topu dolduruyor volkan topa "aman allah" diye mudahale etmek isterken galatasaray'in yirtici forveti edu drecana topu kafayla nonda'nin önüne birakiyordu.. nonda'nin bu pozisyonlardaki yetenegini bilen galatasarayli taraftarlar top cizgiyi gecene kadar yürekleri agzinda bekliyor, top cizgiyi gectikten sonra gol diye bagiriyorlardi..

    adet oldugu üzere fenerbahce santra atisiyla oyuna baslamisti ki tribunlerden birisi "******** volkiiii" diye bagirdi.. 1.5 ay sonra milli takimin kalesini koruyacak volkan kardesimize yapilan bu hakaret tribunlerden hakettigi tepkiyi aliyordu..

    ilk yari boyle biterken galatasaray soyunma odasinin tahtasina tek bir kelime yaziliyordu "şam"..

    ikinci yarida sahaya cikan taraf galatasaraydi.. bu kez nedense kaleler degistirilmis e5 tarafindaki kaleyi fenerbahce almak istemisti.. galatasarayli oyuncular ev sahipliginin verdigi naiflikle "buyrun tabii ki" derlerken firat aydinus ikinci yariyi baslatti..

    bu yarida da sabri ne yazikki tüm sezon gosterdigi mükemmel performansi gosteremiyordu.. fiorentina yetkilileri haldun üstünel'in yanina yaklasiyor inceden "ne kadara veriyorsunuz sabriyi" diye soruyor haldun üstünelin "valla 1 milyon dolar veririz biz size" tepkisini alinca düsüncelere daliyorlardi..

    fenerbahce bu yarida malup olmanin verdigi gazla semih'i de oyuna aliyor, ama galatasaray defansi "burada yatir var arkadaslar biraz dikkatli gecelim" diyerek fenerbahce hucum hattini korkutuyor, fenerbahce ataga dogru düzgün cikamiyordu..

    tam bir taktik savasi yasaniyordu gari.. song'un sag beke gecmesini isteyen adnan sezgin fiorentina yetkililerine "sabri aslinda ilerde oynayan bi futbolcumuz.. yani orada daa şey oldugu icin.." diyordu.. galatasaray tam kadro sabri'nin satilmasi icin ugrasiyordu.. firat aydinus tüm takdir haklarini mazlum takimdan yana kullanirken, haftaya oynanacak sivas maci için ümiti cezali duruma sokuyordu..

    eh sayili 90 dakika cabuk geciyor ve galatasaray hakettigi bir galibiyet hic polemige girmeden, fenerbahceden hic bir oyuncu attirmadan aliyordu..

    velhasil soyunma odasinda beyaz tahtaya yazilan "şam" in yanina bir hece daha yaziliyordu "şampi"... artik yon'u da sivasta yazmak üzere tahtayi oradan sokmek isteyen hasan sas arkadaslari tarafindan engelleniyordu bu arada..

    gecen hafta yazimdan parcalar ve manset calan yeni asir yetkililerine kiyak olsun diye mansetlerini şimdiden atmak istiyorum "galatasaray in volkan i var"
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap