7 entry daha
  • kuruluş amaçlarını fazlasıyla yerine getirmiş odalardır. ancak bu odalarda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanmakta, erkek öğrencilerdense bu odaya düşenlerin defterleri dürülmektedir. şöyle ki; hoca derse girer ve üç başörtülü öğrenciye sınıfı terketmelerini söyler. bunun üzerine şaşkın bakışlar altında bu kızlarla beraber iki de erkek öğrenci dışarıya çıkar. çocuklardan biri istatistik derslerinde amfinin en arkasına bildiğimiz çilingir sofrası kurup rakı içen ve ülkücü çocukların arada akıl fikir danıştığı eski kulağı kesiklerden garip bir tip, diğeri ise sözel derslerde konuştuğunda sık sık halklar, kürt milleti, ezilenler, alevi toplumu... falan diye konuştuğu için herkes tarafından kürtçü-solcu diye tanınan bir tiptir.
    ertesi gün ikna odasına tek tek çağrılan bu beş öğrenciden türbanlı kızlar odadan ellerinde başörtüleri, saçlarını ahenkle dansettirerek çıkarken, iki erkek ellerinde hazırlamaları gereken savunma kağıtlarıyla çıkarlar. bir süre okuldan uzak kalıp birbirleriyle dertleşme imkanı bulan gençler okulu uzattıkları sene de aynı evi paylaşacak kadar samimi olurlar bu süreçte.
    bu sırada kızlara hiç bir ceza verilmez, sınıftaki şakirtler maklube partilerinde birbirlerine yüzlerce kez tanrı'nın varlığını ispatlar, solcular che mi daha baba deniz mi? muhabbeti yapar, ülkücüler omuzlarına üç hilal dövmesi yaptırır, çevreciler kampüste onlarca fidan diker, tikkyler skor olsun diye birbirlerini sikerler.
    o iki genç mi? onlar için ikna odasında söylenenler fazla ikna edici olmamış ama bu süreçte ne kadar farklı düşünce köklerinden gelirlerse gelsinler insan olanın insan olanla dostça, kardeşçe yaşayabileceğine ve değmeyecek insanlar uğruna yapılsa da özgürlük için yapılan her eylemin eninde sonunda insana bir şeyler kazandıracağına ikna olmuşlardır.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap